(video) Guvernul ne îndeamnă la economii pentru a „controla factura”. Chicu: Promovați mai bine un spot cum oamenii să se protejeze de radiație

Fostul premier, Ion Chicu, ironizează pe seama unui spot lansat de autorități care îndeamnă oamenii să economisească și îi sugerează Guvernului să vină cu un spot despre cum cetățenii să se protejeze de radiație, în contextul tensiunilor din preajma Stației Atomice de la Zaporojie. 

Foto: UNIMEDIA

„Lupte grele în preajma Stației Atomice de la Zaporojie. O catastrofă nucleară la cea mai mare stație de acest gen din Europa este foarte probabilă. Încă de-o lună în urmă ne-am adresat autorităților să vină cu instrucțiuni clare pentru oameni, cum să procedeze pentru a se proteja de radiație. Nimic, nicio reacție.

De la o Nemerenco sau o Sandu nu poți să aștepți grijă față de oameni, dar reiterez solicitarea către IGSU și colegii de la Agenția Națională de Sănătate Publică - informați populația, dați instrucțiuni clare cum trebuie de procedat în asemenea situații. În caz contrar, repetăm situația tragică din 1986, când după avaria de la Cernobîl la 26 aprilie, pe 1 mai ne-au impus să mergem la demonstrație, în soare. De asta ne seceră cancerul acum ca pe nimeni altul...

Manifestați măcar un pic de compasiune față de oameni! Și în loc de filmul ridicol despre necesitatea economisirii energiei - de parcă oamenii își permit acum să consume mai mult decât necesarul, promovați mai bine un scurt spot la acest subiect vital pentru oameni.

P.S. Ghidul lansat de IGSU e bun, dar nu e suficient, a scris Chicu.



Pub