(video) „Vom face din septembrie luna creșterii.” Natalia Gavrilița a îndemnat poporul să aibă răbdare și încredere în guvernare

Natalia Gavrilița
Foto: captură ecran

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a venit cu un mesaj către cetățeni și i-a îndemnat să aibă „încredere și răbdare” în guvernare. Dânsa a menționat că vor face din septembrie luna creșterii, luna afacerilor.

„Trăim vremuri grele și e important să avem claritate, compasiune și curaj în perioada următoare. Ca oameni, ca familii, ca țară, putem trece cu bine de crize și vom trece cu bine de toate aceste crize cu care ne confruntăm. Guvernul se organizează în acest sens. Avem în față o toamnă de acțiuni hotărâte pentru ca oamenii, agenții economici și toată societatea să trăiască cu bine peste iarnă. Pregătirile de iarnă au loc, în ritm rapid, fie că vorbim de căldură – energie și lemne – pentru oameni, fie de alte nevoi.

Ca și guvern rămânem ghidați de promisiunea noastră de bază de Acțiune și Solidaritate. Ambele sunt așteptări normale de la guvernul pe care îl conduc. Și asta și vom face. Toamna aceasta facem câteva lucruri cheie. În primul rând azi redemarăm cu succes activitatea în școli, copiii noștri sunt viitorul dar și prezentul nostru. Vom continua să întreprindem eforturi pentru ca să avem educație de calitate, cu prezență fizică.

În această toamnă învățătorii, medicii, funcționarii publici, pensionarii cu venituri mici și familiile cu copii de până la doi ani vor primi salarii și alocații mai mari care să-i ajute în perioada rece. Vom compensa, ca și iarna trecută, costurile creșterii prețurilor la energie prin programul de reducere a vulnerabilității energetice și compensații în factură.  Ca să avem bani la buget și să rezistăm crizelor avem nevoie de creștere, de o economie sănătoasă.

Vom face din septembrie luna creșterii, luna afacerilor. Vor fi delegații de business în Moldova și în străinătate. Vom lansa fondul Facem, un fond important de dezvoltare și investiții în afaceri. Vom simplifica legile fiscale, cu respect pentru oameni, afaceri și banul public.

Vă mulțumim pentru răbdare și vă rugăm să aveți încredere în noi, în voi, în Moldova!”, spune Natalia Gavrilița.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente