MAEIE vine cu o reacție în legătură cu ultimele declarații ale ministrului rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov

Foto: TACC

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Externe (MAEIE) vine cu o reacție în legătură cu ultimele declarații ale ministrului rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov. Așadar, MAEIE reamintește părții ruse că legislația Republicii Moldova garantează drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

Totodată, pentru clarificarea celor expuse de către șeful diplomației ruse, ministrul de externe Nicu Popescu a dispus convocarea la MAEIE în cursul zilei de astăzi, 1 septembrie, a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău.

Conform MAEIE, vorbitorilor de limbă rusă, ucraineană, găgăuză, bulgară și ai altor minorități etnice le sunt respectate drepturile în conformitate cu principiile democratice, iar în cazul vorbitorilor de limba rusă menționați în declarație, nu au fost semnalate la instituțiile abilitate în țara noastră încălcări ale drepturilor acestora.

De asemenea, în comunicatul MAEIE este specificat faptul că municipiul Chișinău reiterează atașamentul pentru metodele pașnice, diplomatice și bazate pe dialog atât pentru reintegrarea țării cât și în dialogul cu Federația Rusă privind retragerea trupelor ruse staționate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. Oricare alte speculații sunt considerate neîntemeiate.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat astăzi, 1 septembrie, într-o conferință de presă cu studenții și profesorii unei universități din Moscova, că orice acțiune care amenință siguranța militarilor rusești din regiunea transnistreană, va fi considerată, în conformitate cu dreptul internațional, ca un atac asupra Federației Ruse.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente