(video) Igor Dodon participă totuși la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, doar că la domiciliu

Dodon si gonta
Foto: captură ecran

După ce procuratura anticorupție a anunțat că nu-i permite lui Igor Dodon să participe la un interviu în direct la postul de televiziune N4, interviul totuși are loc, doar că la domiciliul fostului șef de stat.

„Am încercat ca interviul să aibă loc în studioul nostru, dar procuratura anticorupție nu ne-a permis. Respectiv, interviul are loc la domiciliul lui Igor Dodon, fiind înregistrat la ora 12.00”, a specificat moderatorul emisiunii, Gheorghe Gonța.

Igor Dodon a ținut să precizeze că nu exista nicio interdicție din punct de vedere al legislației ca acest interviu să aibă loc.

Conform procuraturii, avocații fostului șef de stat au solicitat permisiunea instanței de judecată ca acesta să părăsească domiciliul pentru a participa, în data de 1 septembrie 2022, în direct în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4. 

Avocații au invocat că persoana pe care o reprezintă este o persoană publică, fiind fost președinte al Republicii Moldova și liderul opoziției parlamentare, fiind totodată implicat în activitatea politică din țară. Astfel, acordarea unui interviu în direct postului de televiziune indicat nu ar contraveni obligațiilor și restricțiilor impuse prin mandatul judecătoresc din data de 18 august 2022.

Prin urmare, în rezultatul examinării cererii enunțate, judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, a dispus respingerea acesteia ca fiind neîntemeiată. Instanța de judecată și-a argumentat decizia prin faptul că solicitarea de a participa la postul de televiziune N4 nu poate fi prezentată drept circumstanță excepțională de ordin personal.


Reamintim că, în mai 2020, fostul deputat Iurie Reniță a făcut publice secvențe video de la întâlnirea lui Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, care ar fi avut loc la începutul lunii iunie 2019. În acel videoclip, Plahotniuc îi înmânează o pungă neagră lui Igor Dodon. În acele 30 de secunde difuzate se vede cum Plahotniuc îi aduce lui Dodon punga transmisă de către o persoană pe nume Costea și care ar fi urmat să ajungă la cineva pe nume Cornel.

Totodată, la 13 iulie, Procuratura Anticorupție a informat că Petru Margineanu, cumnatul fostului șef de stat Igor Dodon, va sta în arest preventiv pentru încă 20 de zile, iar tot în acea zi, Procuratura Anticorupție a anunțat că mama fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a fost citată la procuratură pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente