Moscova, cu ochii pe dosarele opoziției de la Chișinău. Zaharova: Încercările conducerii de a scăpa de oponenți prin „adevăruri și neadevăruri” știrbesc grav din autoritatea sa

Persecutarea opoziției din Moldova, care pledează pentru construirea relațiilor cu Federația Rusă, este de natură politică, iar încercările actualei conduceri de a scăpa de aceștia prin „adevăruri și neadevăruri” știrbesc din autoritatea sa. Declarația aparține reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Foto: tass.md

„Urmărim îndeaproape situația politică internă din Moldova, inclusiv dosarele împotriva liderilor opoziției”, a spus diplomatul.

Aceasta spune că este o chestie internă a țării, însă atunci când sunt persecutați politicieni care pledează pentru restabilirea relațiilor constructive cu Rusia, automat le încadrezi în categoria celor cu un caracter politic.

Zaharova susține că actuala conducere „ostracizează pe toți cei care nu sunt de acord cu procesele care au loc în țară”, în loc să-și asculte cetățenii printr-un dialog public larg și să caute soluții.

„Mi-ar plăcea să văd evaluări critice ale structurilor internaționale specializate, OSCE, Consiliul Europei, evaluări ale modului în care metodele folosite de Chișinău, care a primit statutul de candidat la UE, pentru a curăța peisajul politic mediatic corespund standardelor înalte”, a adăugat aceasta.


Pub