Începe toamna, dar evenimentele continuă! Unde poți să mergi de 1 septembrie pentru a-ți crea o zi de neuitat

eveniment
Foto: Facebook/Moldo Crescendo

Se spune că începuturile sunt foarte importante, fiindcă „cum începi anul, așa-l vei și petrece” sau „cum îți începi ziua, așa vei fi pe întreg parcursul acesteia”. Iată că ziua de 1 septembrie este una plină de începuturi, fiind prima zi din anul școlar și universitar 2022-2023 și prima zi de toamnă, iar noi credem că asta e suficient pentru a face tot posibilul pentru a o petrece cât mai frumos și memorabil.

Așadar, îți propunem cinci evenimente culturale cu care să-ți începi toamna și care să-ți seteze atmosfera și buna dispoziție pentru întreg anotimpul, dar și pentru noul an de studiu.

Spectacolul „3 + Cristina pe frecvența iubirii”

Facebook/Teatrul Geneza Art

Pe 1 septembrie, începând cu ora 19.00, Teatrul Geneza Art te invită la spectacolul „3 + Cristina pe frecvența iubirii” – o istorie a trei bărbați, foști colegi de școală care au rămas prieteni în viață și care au format o tradiție de-a lungul anilor de a se aduna regulat la un pahar de vorbă.

De această dată întâlnirea are loc în apartament la Iura – de profesie fizician dar care nu a reușit să se bucure de o mare recunoaștere a meritelor sale, cu excepția faptului că a rămas fidel pasiunii pentru tranzistoare. Ceilalți doi sunt Nicu – om de afaceri care își înșală regulat soția și Relu – dealer de mașini, care nu-și înșală regulat soția.

Totul ar fi fost bine, ca de obicei, dacă Iura nu ar fi tăinuit de ei faptul că a invitat la cină vechea lor iubire din anii de studenție, Cristina.

Așadar, după aproape 20 de ani de la absolvire cei trei o vor revedea pe cea de care au fost îndrăgostiți. Cu excepția faptului că despre invitata surpriză știe doar Iura. Cum vor reacționa Nicu și Relu și cum va fi împărțit mărul discordiei, urmează să aflați, cunoscându-le secretele tăinuite după cortina anilor.

Regie și scenografie: Daniela Burlaca. În Roluri: Iura – Iurie Gologan; Nicu – Nicu Țurcanu; Relu – Viorel Cozma; Cristina – Cristina Trînbaci.

Prețul biletelor este de 250-300 de lei și pot fi comandate de pe iTicket sau pot fi rezervate la numărul 0691 32 746. Biletele rezervate la telefon trebuie ridicate cu o zi înainte de spectacol, de altfel vor fi scoase în vânzare.

Lansare de carte: Ofsaid de Moni Stănilă

Facebook/Cărturești la Muzeu – Chișinău

Cărturești la Muzeu și Cenaclul Republica te invită la lansarea cărții „Ofsaid” de Moni Stănilă și la sesiunea de autografe organizată de către autoare.

„Ofsaid” de Moni Stănilă a apărut la Editura Nemira, în 2022, cu sprijinul Burselor de creație literară Cărturești.

Invitații autoarei: Lucia Țurcanu, Alexandru Cosmescu și Dumitru Fanfarov.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 18.00, la adreasa Strada 31 August 1989, Nr. 121 A (Cărturești la Muzeu). Intrarea este liberă.

Cvartetul lui Guguță

Facebook/Moldo Crescendo

Joi, de 1 septembrie, vino în scuarul Teatrului de Operă și Balet, la concertul de muzică clasică instrumentală, intitulat „Cvartetul lui Guguță”, în scuarul Teatrului de Operă și Balet, din cadrul Festivalului Moldo Crescendo ed. 7 #povești.

Program:
# Mozart – Cvartetul de coarde nr 4;
# Mason – „Two Fleeting Daydreams”;
# Milhaud – Suită pentru vioară, clarinet și pian;
# Barber – Adagio pentru coarde

*****pauză*****

# Leclair – Duet de coarde;
# Pärt – Fratres;
# Șostakovici – 5 Piese pentru coarde și pian;
# Ligeti – Baladă și Joc.

Daniel Lazăr – vioară; Dominic-Lucian Druțac – vioară; Beatrice Fitocarev – violă; Artemii Mihai – violoncel; Ștefan Rădvan – clarinet; Sorin Matei – pian; Alexandra Rotaru – vioară; Dan-Iulian Druțac – vioară; Marcel Lazăr – pian.

Biletele pot fi procurate pe iTicket.

Lansarea cărții „Avionul mirosea a pește sau iarna preotesei” de Nicolae Popa

Facebook/Editura Prut International

Editura Prut își începe lansările la Bookfest pe 1 septembrie, cu romanul care a tulburat apele la Chișinău – „Avionul mirosea a pește sau iarna preotesei”, de Nicolae Popa.

Invitați: Irina Nechit, Emilian Galaicu-Păun, Oxana Gherman, Grigore Chiper, Maria Șleahtițchi, Mihaela Perciun, Mircea V Ciobanu.

Evenimentul va avea loc la Mediacor, Universitatea de Stat a Moldovei Alexei Mateevici, începând cu ora 15.00.

Expoziția „Bestiarul lui Lem ilustrat de Mróz”

Facebook/Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei

Expoziția „Bestiarul lui Lem ilustrat de Mróz”, realizată de prof. Janusz Górski de la Academia de Arte Frumoase din Gdańsk, pune în legătură ilustrații semnate de Daniel Mróz cu fragmente din proza lui Stanisław Lem, prezentându-le publicului larg prin intermediul imaginilor amplasate pe gardul Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

Creația lui Mróz este populată de extratereștri și roboți, ce amintesc de cinematografia și literatura SF, demoni și monștri din reprezentări medievale, personaje caricaturale, juxtapunând, ca într-o joacă, gravuri din enciclopedii din secolul al XIX-lea, fantezii suprarealiste, ilustrații din romanele lui Verne, scene din poveștile lui Poe, dar și din Biblie.

Expoziția poate fi vizitată la adresa strada 31 August 1989 121, până pe 26 septembrie 2022.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente