marți, 16 aprilie, 2024
29.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeRecolta de grâu începe din toamnă - tratamente recomandate

Recolta de grâu începe din toamnă – tratamente recomandate

Recomandate

Unul dintre elementele importante ale tehnologiei de cultivare a culturii principale de cereale – grâul de iarnă, precum și alte culturi agricole, este etapa de pregătire a semințelor pentru semănat.

Un start excelent din toamnă este o garanție a randamentelor mari viitoare.

Tratarea semințelor rămâne cea mai rentabilă și sigură măsură pentru a proteja culturile de bolile transmise prin semințe și sol. Acest lucru face posibilă protejarea plantelor tinere în stadiile incipiente ale creșterii.

În plus, aceasta este singura modalitate de a proteja culturile de cereale de tăciunele zburător, deoarece în timpul perioadei de vegetație tratamentul plantelor nu permite blocarea dezvoltării acestui agent patogen.

Pregătirea semințelor pentru semănat trebuie realizată prin tratarea lor cu produse de uz fitosanitar. În prezent, spectrul de boli care se găsește pe semințe include zeci de specii de ciuperci fitopatogene și dăunători.

Principala amenințarea pentru culturile de cereale va fi, în primul rând, tăciunele zburător, mălura comună, putregaiurile rădăcinilor, helmintosporioza, septorioza, ai căror agenți patogeni se transmit cu semințele sau prin sol, precum și un complex de dăunători: gândacul ghebos al cerealelor, muștele cerealelor, păduchi, viermii sărmă, purici, etc.

În prezent, IMEXAGRO SRL oferă o gamă largă de produse eficiente pentru toate culturile agricole, inclusiv pentru tratarea semințelor de cereale, care includ substanțe active extrem de eficiente ce oferă protecție împotriva dăunătorilor și agenților patogeni care trăiesc în sol și semințe.

Pentru a controla infecția solului, a semințelor și infecțiile interne, precum și a forma o zonă de protecție în jurul seminței în sol, vă recomandăm să utilizați un fungicid puternic cu trei componente active –  Diamond® Elite, SC pe bază de difenoconazol 30 g/l + ciproconazol 6,5 g/l și azoxistrobin 30 g/l.

Datorită substanțelor active din diferite clase cu diferite grade de solubilitate și consistență, produsul oferă protecție completă atât a sistemului radicular, cât și a plantelor tinere pentru o perioadă foarte lungă – până la faza: apariția internodurilor.

Doza de aplicare depinde de momentul semănatului, de starea fitosanitară a câmpului și este de 0,75 – 1,0 l/t semințe curățate de impurități.

Pe lângă boli, nu trebuie să uităm de problema insectelor dăunătoare în toamnă. Printre acestea se numără gândacul ghebos, specii de muște (de Hessa și suedeză), purici, afidele și cicadele etc.

Pentru a controla eficient acești dăunători în timpul germinării semințelor și la începutul sezonului de vegetație, este obligatoriu să se trateze semințele de grâu cu un insecticid – Orfeu®, WDG cu substanța activă – acetamiprid, 200 g/kg.

Funcționând sistemic se deplasează în toate punctele de creștere din întreaga plantă, produsul oferă protecție fiabilă până la 45 de zile. Aplicând 0,7 – 0,9 kg la 1 tonă de semințe, obțineți protecție maximă pentru culturile Dvs.

ALBIT® Plus este standardul mondial de protecție antistres, un preparat modern inovator multifuncțional „3 în 1” (antidot, regulator de creștere, fungicid), al cărui scop este creșterea rezistenței plantelor la secetă și alți factori negativi de mediu (stres), creșterea germinării în câmp a semințelor, optimizarea tuturor proceselor biologice din celulă și stimularea reacțiilor naturale de apărare ale plantelor.

Compoziția stimulatorului include principalele macro și microelemente, aminoacizi și humați. O rată mică de aplicare de 50 – 100 ml/t oferă un început puternic unei plante tinere.

Tratând cu acest complex de produse Diamond Elite®, Orfeu® WDG și Albit® Plus, Vă protejați complet culturile și garantat vă asigurați creșterea și dezvoltarea sănătoasă a culturilor de grâu de toamnă pentru iernare excelentă și recolte maxime!

Pentru mai multe detalii apelați specialistul IMEXAGRO din zona Dvs.

IMEXAGRO – Tehnologii de Succes!

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale