Spînu a discutat cu șeful Gazprom, la câteva ore după ce Moldovagaz și-a plătit datoria: Miller a cerut achitări la timp

Vicepremierul, Andrei Spînu, a discutat în această seară cu șeful concernului rus Gazprom, Alexei Miller. Anunțul a fost făcut de compania Gazprom, pe contul de Telegram.

Foto: gazprom.ru

Pe lângă subiectele de cooperare, Miller a subliniat asupra necesității achitării de către partea moldovenească a gazelor livrate la timp și în termenii stabiliți.

Discuția a avut loc prin videoconferință.

Șeful MoldovaGaz Vadim Ceban anunță că MoldovaGaz a transferat PJSC Gazprom plata integrală pentru gazele naturale furnizate în prima jumătate a lunii august 2022. Este vorba despre 16 milioane de dolari, adică 50% din avansul pentru consum în luna curentă.

SA „Energocom” va procura 10 milioane de m3 de gaze naturale, pe care le va stoca în depozitele din România. O asemenea decizie a fost luată, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidate de prim-ministra Natalia Gavrilița.

Cu critici a venit fostul premier Ion Chicu privind decizia Comisiei pentru Situații Excepționale. Acesta ținând să menționeze că „gruparea analfabetă și coruptă PAS a decis să ia alți 322 mln. lei din buget pentru a plăti pentru gaze. E luna august, încă, și ei în mod absolut ilegal, golesc bugetul țării, care este completat din împrumuturi la dobânzi de 21% anual”.


Pub