Fosta notară a lui Plahotniuc a fost eliberată din arest preventiv. Procurorii PCCOCS vor contesta hotărârea

bondarciuc olga
Foto: unimedia.info

Fostul notară a organizației criminale „Plahotniuc”, Olga Bondarciuc, a fost eliberată din arest preventiv. Procurorii PCCOCS vor contesta hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Urmare a solicitării procurorilor PCCOCS de prelungire a arestului preventiv în privința fostei notară a organizației criminale „Plahotniuc,” extrădată recent din Belgia, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a decis plasarea acesteia în arest la domiciliu, pentru 30 de zile.

Procurorii PCCOCS, însă, consideră neîntemeiată această schimbare a măsurii preventive, de natură să împiedice avansarea investigațiilor în dosarul penal pe care-l gestionează.

„Autoritatea de investigație reamintește că persoana învinuită anterior s-a eschivat de la prezentare în fața organului de urmărire penală, părăsind Moldova, fiind anunțată în căutare internațională și apoi extrădată. Mai mult, instanța a ignorat faptul că infracțiunile incriminate au fost comise în interesul unei organizații criminale, având conexitate cu alte fapte penale, care la moment sunt cercetate prin prisma unor investigații complexe, iar persoana investigată statul de învinuit și în altă cauză penală care se află în procedură la Procuratura Anticorupție, denumită generic «Frauda Bancară»”, se arată într-un comunicat emis de PCCOCS.

Prin urmare, procurorii PCCOCS urmează să conteste la Curtea de Apel Chișinău hotărârea de eliberare a persoanei din arest preventiv și plasare a acesteia în arest la domiciliu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente