Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților fostului președinte

dodon
Foto: Facebook/ Igor Dodon

Igor Dodon rămâne în arest preventiv la domiciliu. Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul avocaților fostului președinte care au contestat decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 18 august, privind arestul preventiv la domiciliu pentru încă 30 de zile pentru fostul șef de stat.

Informația a fost confirmată pentru #diez de comunicatoarea Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

De asemenea, magistrații Curții de Apel Chișinău au respins și recursul depus de procurorul anticorupție Patru Iarmaliuc, privind înăsprirea condițiilor de arest la domiciliu.

Astăzi, 29 august, în fața Curții de Apel Chișinău a fost organizat un protest în susținerea lui Igor Dodon.


Menționăm că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a fost reținut pe 24 mai pentru 72 de ore în urma perchezițiilor care au avut loc la domiciliul acestuia. Dânsul este bănuit de trădare de patrie, de corupere pasivă, de acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală și de îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „Kuliok”. Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi fost bani, președintelui Igor Dodon.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente