Să sune clopoțelul pentru toți! În Chișinău, careurile de 1 septembrie vor avea loc în format fizic, în regim normal

1 septembrie
Foto: Consiliul Raional Hâncești

Festivitățile de 1 septembrie din Chișinău vor fi organizate în forma lor tradițională, în format fizic, cu prezența elevilor, părinților, profesorilor și a altor doritori de a participa la acestea, după ce în 2020 și 2021 careurile nu au avut loc din cauza pandemiei de COVID-19.

Tematica manifestațiilor din acest an va fi „Anul Recunoștinței”, dedicat eroilor decedați în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

La capitolul infrastructură, Primăria Chișinău informează că instituțiile sunt pregătite să-și deschidă ușile pentru elevi. Potrivit autorităților, în peste 90 % dintre edificii, lucrările de reparații s-au încheiat, iar în celelalte instituții, intervențiile care urmează să fie făcute sunt minore și nu vor afecta procesul educațional.

De asemenea, până în 1 septembrie, cinci echipe, cu specialiști din cadrul Primăriei Chișinău și ANSA, vor verifica pe teren gradul de pregătire al școlilor și grădinițelor pentru noul an de studii.

Potrivit primarului Chișinăului, în acest an, alocațiile pentru instituțiile de învățământ a crescut cu 39 de milioane, comparativ cu 2021.

E de menționat că, în anul curent, au fost depuse peste 12 000 cereri de înscriere a copiilor în clasa I, fiind formate 343 de clase, în cele 123 de instituții școlare din capitală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente