(foto) „Câți oameni mai trebuie să sufere pentru ca să fim auziți?” Mai mulți bicicliști au organizat un protest în PMAN

biciclisti
Foto: Facebook/Maxim Chumash

Zeci de bicicliști s-au adunat astăzi, 29 august, în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta. Participanții au stat culcați pe asfalt alături de bicicletele lor, astfel simulând moartea cauzată de accidentele rutiere.

Comunitatea bicicliștilor din țara noastră și-a propus prin acest protest să atragă atenția autorităților asupra problemelor cu care se confruntă, dar și a câtor mai mulți oameni.

„Orice accident este înfricoșător, iar accidentele în care sunt implicați bicicliști duc aproape întotdeauna la deces sau răni grave. Suntem vulnerabili. Nu avem loc pe drumuri. Nu suntem observați. Câți oameni buni mai trebuie să sufere pentru a fi auziți?”, a menționat unul dintre participanți pe pagina sa de Facebook.

Foto: Maxim Chumash

Evenimentul care a mobilizat comunitatea ciclismului a fost accidentul de săptămâna trecută în care a fost implicată campioana națională la ciclism Ana Rodina. Tânăra a fost lovită frontal de un șofer. În urma celor întâmplate, Ana a suferit o intervenție chirurgicală de reconstrucție a brațului și urmează să mai treacă câteva operații.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente