(foto) Topul celor mai scumpe echipe de fotbal din Moldova conform Transfermarkt

sheriff tiraspol
Foto: FC Sheriff Tiraspol

În prima ligă de fotbal a Republicii Moldova participă 8 echipe. Valoarea totală a echipelor este de aproape 32 de milioane de euro (peste 14 milioane de euro valorează echipa Sheriff Tiraspol).

# FC Sheriff Tiraspol − 14,60 milioane de euro

Sheriff Tiraspol este un club de fotbal din Tiraspol. Clubul a fost fondat pe 4 aprilie 1997. Echipa își desfășoară meciurile pe Arena principală a Complexului Sportiv Sheriff ce are o capacitate de 13 460 locuri.

# FC Petrocub Hîncești − 4,60 milioane de euro

Clubul Sportiv Petrocub este un club profesionist de fotbal din Hîncești. Clubul a fost fondat în anul 1999 de către Mihail Usatîi și Mihail Crăciun.

# FC Milsami Orhei − 3,53 milioane de euro

FC Republica Orhei este un club de fotbal din Orhei, care în prezent evoluează în Super Ligă. Echipa a fost înființată în anul 2005.

# FC Sfîntul Gheorghe Suruceni − 2,89 milioane de euro

FC Sfântul Gheorghe este o echipă de fotbal care joacă în Super Ligă începând cu sezonul 2009-2010. Clubul a fost format în 2003. Până în 2007, a fost reprezentată de către 7 echipe de tineret, cu vârste cuprinse între 10 – 18 ani.

# FC Bălți − 2,42 milioane de euro

FC Bălți este un club de fotbal din Bălți, Republica Moldova, care în prezent evoluează în Super Ligă. Echipa își dispută meciurile de acasă pe Stadionul Orășenesc din Bălți, cu o capacitate de 5953 de locuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente