(video) „Moldova este o țară mică, dar cu inimă mare”. Mesajul ambasadorului SUA pentru moldoveni, în limba română, de Ziua Independenței

Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D.Logsdon, a venit cu un mesaj de felicitare în limba română, cu ocazia cu prilejul celei de-a 31-a aniversări a Independenței Republicii Moldova. „Moldova este, într-adevăr, o țară mică, dar cu inimă mare”, a declarat acesta.

Foto: captura ecran

„Felicitări tuturor cetățenilor Republicii Moldova, cu ocazia Zilei Independenței. Statele Unite se mândresc să vă fie partener de 30 de ani. Am conclucrat pentru a aborda provocările imediate și pentru a construi o Republica Moldova democratică, prosperă, sigură, care e parte a lumii libere.

În scopul consolidării parteneriatului ne angajăm să muncim cu Guvernul RM, pentru sporirea oportunităților economice și diversificării energetice, luptei cu corupția și consolidării securității regionale.

Felicităm Republica Moldova cu ocazia obținerii statului de țară candidat la UE. Ne angajăm să sprijinim reformele dvs continue pentru progresul pe calea integrării europene.

Voi, cetățenii RM, ați impresionat omenirea cu puterea și generozitatea voastră, atunci când v-ați deschis casele pentru refugiații din Ucraina, ați adăpostit rude, prieteni și străini deopotrivă, i-ați protejat, i-ați asigurat și îmbrăcăminte și, cel mai important, le-ați dat speranța pentru pace.

Moldova este, într-adevăr, o țară mică, dar cu inimă mare. Din partea SUA îi felicit pe cetățenii RM cu ocazia Zilei Independenței”, a menționat Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D.Logsdon.  

Moldova sărbătorește, astăzi 31 de ani de independență. Cu acets prilej, de dimineață, conducerea țării a depus flori la Monumentul „Maica Îndurerată”.

Apoi, șefa statului, Maia Sandu, prim-ministra Nataia Gavrilița și speakerul Igor Grosu, urmați de deputați și miniștri, dar și de primii parlamentari ai țării, care au semnat Declarația de Independență, au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Ulterior, președinta Maia Sandu a susținut un discurs în Piața Marii Adunări Naționale, unde s-a desfășurat ceremonia festivă, cu ocazia aniversării a 31 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.


Pub