Orarul meciurilor lui Sheriff Tiraspol în grupele Europa League. Când vine Manchester United în Moldova

fotbal
Foto: FC Sheriff

Adversari de top pentru Sheriff în grupele Europa League! În urma tragerii la sorții, care a avut loc în data de 26 august la Istanbul, campioana Moldovei a fost repartizată în grupa E alături de Manchester United (Anglia), Real Sociedad (Spania) și Omonoia (Cipru).

Sheriff va debuta în deplasare în grupa E a UEFA Europa League. Pe 8 septembrie, de la ora 22.00, campioana Moldovei va juca pe terenul echipei cipriote Omonoia Nicosoa. Următorul meci, pe 15 septembrie, cu Manchester United, Sheriff îl va juca acasă, în Moldova. Până acum, toate meciurile de calificare în Liga Campionilor UEFA și în Liga Europa Sheriff Tiraspol le-a jucat pe Stadionul „Zimbru” din Chișinău.

Tot în Moldova vor fi jucate meciurile din 6 octombrie și 3 noiembrie cu Real Sociedad și, respectiv, Omonoia.

Sursă foto: UEFA

În etapa grupelor, echipele de fotbal joacă câte două meciuri cu fiecare echipă din grupa sa (unul pe terenul de acasă și unul în deplasare). În acest context, amintim că UEFA a interzis, în luna iunie curent, organizarea meciurilor în regiunea transnistreană.

Câștigătorii grupelor se califică direct în optimile de finală ale competiției. Echipele clasate pe locul secund vor avansa în faza play-off, unde se vor confrunta cu una dintre cele opt echipe care vin din UEFA Champions League, terminând pe locul trei în grupele lor. 

Totodată, formațiile clasate pe locul trei vor accede în play-offul UEFA Europa Conference League, unde se vor înfrunta cu cluburile de pe poziția secundă din acea competiție.

Vă reamintim că Sheriff a jucat de patru ori în grupele Ligii Europa, în edițiile 2009/2010, 2010/2011, 2013/2014 și 2017/2018, iar în stagiunea trecută s-a calificat în premieră în primăvara europeană, după un parcurs de senzație în Liga Campionilor UEFA.

În cele patru participări în faza grupelor Europa League, Sheriff a învins formații cunoscute ca Twente (Țările de Jos), Dinamo Kiev (Ucraina) sau Lokomotiv Moscova (Rusia).

Până acum, Sheriff a disputat 53 de meciuri în Cupa UEFA/Liga Europa. Sheriff a obținut 10 victorii și 24 de remize, iar în 19 partide echipa a fost învinsă. Golaveraj 34-51.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente