Calvarul pe care l-a găsit online: O fată de 20 ani, exploatată sexual de un tânăr, care a convins-o să se mute cu el în Germania. A rămas fără pașaport și salariu

Un tânăr a fost reținut după ce ar fi exploatat sexual o tânără de 20 de ani timp de câteva luni. Cei doi au făcut cunoștință pe internet, iar peste 2 luni s-au mutat împreună în raionul Râșcani. Ulterior, au plecat în Germania, iar acolo bănuitul a deposedat-o pe tânără de pașaport și a exploatat-o sexual, în propriul beneficiu. Tot acolo, acesta a determinat-o să se angajeze și îi lua banii.

Foto: UNIMEDIA

Suspectul cu vârsta de 23 de ani, originar dintr-un sat din Râșcani, a fost reținut joi de către oamenii legii. Acesta a cunoscut-o pe tânăra de 20 de ani din Chișinău, în septembrie 2021, atunci când au făcut cunoștință pe rețelele de socializare. Peste două luni, tânărul a convins-o ca aceasta să se mute la el, în raionul Râșcani.

Ulterior, în decembrie acesta a convins-o să plece împreună la muncă în Germania. Sosiți la destinație, bănuitul a deposedat-o pe tânără de pașaport și a exploatat-o sexual, în propriul beneficiu.

Așa cum în orașul alăturat funcționa o fabrică de reciclare a deșeurilor electronice, bănuitul a determinat-o să se angajeze acolo. Însă, acesta o obliga ca banii din salariu să-i dea lui toți, lipsind-o astfel de surse de existență.

În iunie, aceștia au revenit în țară, dar exploatarea sexuală a continuat: bănuitul îi interzicea să părăsească casa din satul său din Râșcani, în care locuiau. Totuși, în iulie aceasta a reușit să evadeze și s-a refugiat la sora sa din Chișinău, care a alertat-o pe mamă. Ulterior, mama a sesizat autoritățile de drept.

Procurorii l-au audiat pe tânăr, i-au formulat și prezentat învinuirea și urmează să solicite aplicarea arestului preventiv, în scopul investigării obiective a cazului, timp în care acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Pub