(stop-cadru) Scandal la CMC. Zinaida Popa: Ați furat din ajutoare. Eugenia Ceban: Nenorocito, te dau la poliție, scorpie. Asistent parental: Doar actualul primar ne-a oferit resurse

Problema asistenților parentali a fost motiv de replici, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău. Consiliera PSRM Eugenia Ceban și vicepreședinta fracțiunii PAS, Zinaida Popa, s-au luat la ceartă, după ce consiliera PAS a venit cu acuzații către mama primarului Chișinău.

Foto: colaj

„În primul rând stimate doamne vă exprimăm respectul și vă onorăm pentru ceea ce faceți dumneavoastră. Ceea ce constat și regret este că dumneavoastră dați acceptul să fiți manipulați de interesele politice ale primarului împreună cu mama lui. Dumneavoastră doamnă ați menționat că ați ajuns și la Parlament și nimeni nu s-a întors cu spatele.

Colegul meu a menționat că, va ridica salariul până la finele anului, va fi un ajutor de 3000 de lei în două tranșe câte o mie jumate, mai sunt încă plus 5,5% majorare la salariul, cifra de referință se majorează cu 1000 de lei.

Asta îs câteva de mii de lei suplimentari. Acum vreau să o întreb pe doamna Ceban, care a fost zeci de ani în asistență socială și a furat toate ajutoarele umanitare, ce a făcut ea pentru aceste doamne? Ce a făcut Primarul General?”, a menționat Zinaida Popa.

„Nenorocito, ce ești tu, lasă femeia să ne spună cine a ajutat-o?”, a strigat Eugenia Ceban.

„Ați furat!”, strigă Popa.

„Am să te dau la poliție, scorpie ce ești tu”, a răspuns Ceban. 

Totodată, o doamnă care muncește din 2016 ca asistentă parentală a menționat că doar de când Ion Ceban a devenit primarul capitalei, a oferit ajutoare materiale copiilor orfani.

„La întrebarea dumneavoastră, ce s-a făcut din 2019. Eu activez din 2016, până atunci salariul meu constituia 1400, începând din 2019, salariul a fost dublat la 100 de procente conform contractului, 2800. Eu vă dau răspuns la ce s-a făcut. Vă spun ce am primit de când e Ceban primar, și mă închin acestui om, prima data de când lucrez de 6 ani am primit anul trecut susținere materială pentru fiecare copil 4000 de lei, 8000 de lei. Vă dați seama ce înseamnă 8000 de lei pentru copiii mei? Foarte mult”, a declarat asistentă socială.

Asistenții parentali profesioniști au protestat astăzi la ședința CMC. Aceștia cer salarii decente pentru îngrijirea copiilor orfani. Pe acest subiect s-a expus și președintele fondator al Platformei DA, Andrei Năstase „să aveți grijă, analfabeții funcționali care ați pus stăpânire pe Republica Moldova, în presa voastră servită ca nici unul dintre asistenți să nu apară deseară la televizor, să aveți grijă de asta”.


Pub