SBU îl acuză pe Kadîrov de „crime de război”. Liderul cecen: Unde să vin să ne clarificăm cine e criminal și cine terorist?! Adresa

Serviciul de Securitate al Ucrainei îl acuză pe liderul cecen Ramzan Kadîrov de „crime de război”. Liderul cecen a reacționat rapid la acuzațiile instituției și întreabă unde să vină„ pentru a stabili totuși cine este criminal și terorist”, scrie ria.ru.

Foto: Profimedia Images

Potrivit unui anunț al SBU, instituția a adunat dovezi suficiente care demonstrează „crimele de război comise de Ramzan Kadîrov, Daniil Martînov și Hussein Mezhidov”.

Totodată SBU spune că în lunile februarie și martie, Kadîrov „a condus anumite unități, a dat indicații și a audiat rapoarte conducătorilor lor”.

Totodată, liderul cecen Ramzan Kadîrov a venit cu un răspuns acuzațiilor.

„Domnilor! Stabiliți locul unde ar trebui să venim, vom fi fericiți să venim și să aflăm cine este criminalul și cine este teroristul”, spune acesta.

Kadîrov a adăugat că acceptă tot ceea ce „a făcut în Ucraina” și a menționat, de asemenea, că „ar fi luat demult Kievul, iar Zelenski și alții ca el ar fi deja în subsol interogați.

Pe 21 februarie 2022, președintele rus, Vladimir Putin, a aprobat solicitarea Dumei de a recunoaște independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk din Ucraina. Și liderii celor două regiuni separatiste din Ucraina i-au cerut lui Putin să le recunoască independența. Decizia a venit după o lungă ședință a Consiliului de Securitate al Federației Ruse.


Pub