Fiica lui Putin, călătorii amoroase decontate din bugetul Rusiei. Rezultatele anchetei jurnaliștilor ruși și germani

26 Aug. 2022, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Aug. 2022, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Vladimir Putin a divorțat în 2013, iar mass-media rusă încearcă să-i păstreze imaginea de familist exemplar.

Kremlinul nu a îndrăznit să nege sau să admită „amorul” de lungă durată cu gimnasta Alina Kabaeva, iar acum societatea primește informații dozate despre fiicele legitime ale șefului Federației Ruse.

Interesant este că, de regulă, informațiile despre legăturile dintre Putin și copiii săi sunt publicate în legătură cu mari „infuzii” financiare în proiectele rudelor și prietenilor liderului rus.

Publicațiile „Important Stories” și ”Der Spiegel”, într-o anchetă comună, au descoperit că fiica lui Putin, Katerina Tikhonova, a zburat în Europa de aproape 100 de ori, între 2016 și 2020, pentru a se întâlni cu iubitul ei, dansatorul Igor Zelensky.

Pentru zboruri, a folosit avioane de afaceri Gulfstream G650 și Bombardier. În călătorii, ea a fost însoțită de membri ai Serviciului de Securitate al lui Vladimir Putin.

Pe parcursul acestor cinci ani, hotelurile din Germania, precum și din Rusia, Austria și Italia, au fost rezervate de peste 40 de ori pentru a o proteja Tikhonova. De regulă, Tikhonova a mers la întâlniri cu grupuri de bodyguarzi de 9-12 persoane.

Potrivit jurnaliștilor, o astfel de călătorie romantică a costat bugetul rus aproximativ două milioane de ruble. Pentru un singur zbor spre Munchen și retur, fiica lui Putin a trebuit să plătească aproximativ 40.000 de euro.

Salariul ei modest pentru astfel de întâlniri nu putea fi suficient.

Conform legii Federației Ruse, Tikhonova nu poate folosi astfel de beneficii, deoarece locuiește separat de președintele Federației Ruse și nu îl însoțește în călătoriile oficiale.

Zelensky a condus baletul bavarez timp de 6 ani. Cu toate acestea, în tot acest timp relația sa cu fiica președintelui Federației Ruse a rămas secretă.

În aprilie 2022, a părăsit postul, invocând „circumstanțe familiale”. Tikhonova însăși a intrat sub sancțiunile Occidentului și Japoniei după invazia pe scară largă a armatei ruse în Ucraina.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 12:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 12:58 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Parcul industrial Răut de la Bălți funcționează doar pe hârtie. În hala fostei uzine sovietice Răut nu este niciun agent economic, potrivit declarației deputatului Boris Marcoci.

„Desigur avem nevoie parcuri industriale pentru agenții economici. Vreau să dau un exemplu, Parcul Industrial Răut de la Bălți. Este o hală industrială de 24 mii de metri pătrați unde nu e niciun agent economic. De zeci de ani nu se lucrează”, a comentat Marcoci eficientizarea a activității parcurilor industriale  prezentată de ministrului Economiei, Dumitru Alaiba.

Ce putem face noi pentru a aduce agenții economici, l-a întrebat Marcoci pe Alaiba.

„Realitatea e realitate, acolo suflă vântul. Nicio lege luată aparte nu va soluționa problema nu există soluții magice. Noi venim cu modificarea legii la parcurile industriale, în guvern am probat programul de industrializeze lucrăm la acordarea subvențiilor. De exemplu, în România vii cu o investiție x și primești subvenții de la stat. Este o soluție pentru parcul Răut”, a răspuns Alaiba.

Parlamentul a votat în prima lectură un set de măsuri de eficientizare a activității parcurilor industriale. Măsurile au drept scop să stimuleze producția, vânzările și veniturile din taxe, astfel încât parcurile industriale din Republica Moldova să fie mai eficiente și mai atractive pentru afaceri.

Proiectul urmează să eficientizeze activitatea parcurilor industriale pe trei dimensiuni: conceptuală, funcțională și administrativă. Parcurile industriale vor fi divizate în 3 categorii – generale, specializate și multifuncționale (de tip A, B, C). Acestea vor putea fi create pe unul sau mai multe terenuri, fiind reglementate și facilitățile oferite companiilor care activează în zonele industriale. De asemenea, vor fi stabilite drepturile, atribuțiile și obligațiile rezidenților parcurilor industriale, fiind prevăzute cerințe mai stricte pentru contractele dintre companiile administratoare și rezidenți.

Documentul, elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, a fost votat de 60 de deputați. După ce proiectul de lege va fi supus consultărilor publice, urmează a fi examinat de Parlament și în lectura a doua.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău