Savurează din plin ultimele zile de vară și sărbătorește independența! La ce evenimente poți să mergi sâmbăta aceasta

eveniment
Foto: foto #diez

Zilele de weekend sunt oportunitatea perfectă pentru a vizita locuri fascinante și pentru a merge la evenimente inedite. În această sâmbătă, pe lângă faptul că este o zi de odihnă, este celebrată și sărbătoarea națională Ziua Independenței Republicii Moldova, ceea ce reprezintă un motiv dublu de a valorifica din plin această zi.

În acest sens, îți prezentăm o listă cu evenimente pe orice gust, care vor avea loc sâmbăta aceasta, unde poți să mergi singur(ă), cu prietenii sau cu familia.

Summer Fest

Facebook/Mticketmd

Summer Fest este festivalul care adună oaspeți din toate colțurile Moldovei, pentru acele momente de distracție la maxim, de evadare din rutină zilnică, mult soare și emoții pozitive! Deja a 5-a ediție la rând, ne vom relaxa și distra în parcul Gradina Botanica împreună cu prietenii și cei dragi.

Cea de-a 5-a ediție consecutivă a festivalului va uimi timp de un weekend cu activități interesante pentru toate vârstele, gustări delicioase, multă bere rece și desigur, cu un lineup pe măsura celui mai grandios festival din Moldova!

Evenimentul are loc pe 27 august, începând cu ora 12.00, la Grădina Botanică, iar biletele pot fi achiziționate aici.

Fashion Pop Up Shop de Ziua Independenței

Facebook/ZIPHOUSE

Vino să celebrezi independența alături de designerii din show-room-ul MODA în cadrul unui pop-up shop inedit. Fă cunoștință cu designerii de acasă și alege ținuta care îți place, devenind ambasadorul creațiilor autohtone.

Te așteaptă piese vestimentare de la brandurile: Georgette, L. Storojuc, SHRAM, Premiera Dona, Ionel, RAMURI, Yulia Efros, March Again, NAAM, OK KINO, Damiane, Altitude.

Procurând o piesă vestimentară produsă local cu drag, contribui cu adevărat la independența economică a țării, încurajând talentele din lumea modei locale să exceleze.

Pe 27 august, marchează Ziua Independenței alături de producătorii autohtoni începând cu ora 12.00, la show-room-ul MODA, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt 83.

Târgul „Hai la școală!”

Facebook/A.O. Asociatia Pentru Sustinerea Business Mic si Mijlociu „Perspectiva”

Câteva zile ne mai despart de toamnă, deci curând începe școala! Pe 27 și 28 august, vino în Parcul Sarmizegetusa între orele 11.00 și 20.00 și pregătește-te pentru noul an școlar și petrece distractiv ultimele zile de vară.

În program:
# producatori autohtoni;
# meșteri populari;
# rechizite școlare;
# program de concert cu artiștii locali.

Intrarea este liberă.

Proiecția video a picturii murale ,,Coloana Neamului”

Facebook/DOR Wines

Pe 27 august, începând cu ora 21.30, la Palatul de Cultură al Feroviarilor, Bd. Decebal, nr. 2, vino la o proiecție de lumini pe fundalul picturii lui Radu Dumbrava, cu personalități de mare însemnătate pentru neamul nostru: Ștefan cel Mare, Burebista și Dimitrie Cantemir, pe care le vei redescoperi într-o altă alură, una plină de dinamism.

Primele 50 de persoane care se vor alătura evenimentului, creând un story sau o postare cu proiecția de lumini, etichetând pagina @Dor Wines pe Instagram sau Facebook, vor primi în dar o sticlă de vin marca DOR, premiu ce va putea fi ridicat, începând cu ziua de luni, la Purcari Wine Bar, de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 103.

Evenimentul poate fi urmărit și LIVE pe pagina de Facebook.

Vioara-Cosânzeana și Pian-Frumos

Facebook/Moldo Crescendo

A fost o dată un festival care se numea Moldo Crescendo. A ajuns el la ediția a VII-a și s-a gândit, între 27 August și 3 Septembrie, să cânte povești. Poveștile unor muzicieni care vin pentru prima dată în Moldova, dar și ale basarabenilor care se bucură de succes în lume.

Poveștile locurilor în care vor cânta: Butuceni, Casa de Cultură din Călărași, Teatrul de Operă și Balet din Chișinău și Sala cu Orgă. Poveștile compozitorilor și pieselor cântate și, de ce nu, poveștile din folclorul nostru, cu personaje fermecate și șugubețe.

Festivalul începe sâmbătă, 27 august, la Butuceni, la umbra copacilor și a dealurilor mistice, cu un pahar de vin, ascultând poveștile lui Bartok, Dvorak și Mendelssohn.

Program:
# Bartok – 6 Dansuri Românești (aranjament pentru cvartet de coarde);
# Dvorak – Cvintetul cu pian op. 81 nr. 2;
****pauză****
# Skoryk – Melodie;
# Mendelssohn – Octetul de coarde;
# Ilian Gîrneț – vioară (Germania);
# Alexandra Tîrșu – vioară (Austria);
# Dan-Iulian Druțac – vioară (Spania);
# Alexandra Rotaru – vioară (Moldova);
# Oksana Mukosii – violă, Ucraina (Olanda);
# Andrieș Cigulea – violă (Austria);
# Marilies Guschlbauer – violoncel, Austria (Austria/Germania);
# Alex Kwan Chak Lau – violoncel (Hong Kong/Germania);
# Marcel Lazăr – pian (Moldova/Austria).

Biletele pot fi procurate aici.

Filosofia în parc

Facebook/New Acropolis Republica Moldova

Sâmbătă, 27 august 2022, vino în Parcul Dentradrium la FILOSOFIA ÎN PARC.

Cu această ocazie ne vom întâlni cu toți cei care doresc să participe la trei ore de discuții filosofice, pornind de la subiecte care ne preocupă și de la întrebări la care nu găsim răspunsuri.

Cum se va desfășura evenimentul:
# va fi organizat SFATUL FILOSOFILOR;
# fiecare participant(ă) va reprezenta un anumit filosof și va primi anumite materiale, pentru a se documenta despre viața și doctrica respectivului filosof, precum și câteva citate;
# fiecare participant(ă) va scrie pe un bilețel o întrebare la care nu a găsit încă răspuns, și ar dori să primească sfatul unor înțelepți. Aceste bilețele vor fi scrise anonim și amestecate într-o cutie;
# se vor extrage întrebările anonime pe rând la care vor răspunde reprezentanții Sfatului Filosofilor. Aceștia trebuie să răspundă conform filosofului pe care îl reprezintă, fiind cât mai devotați doctrinei sale filosofice.

Evenimentul va avea loc în Parcul Dendrarium, la intrarea dinspre str. Vasile Lupu, punct de reper Izvorul dintre brazi. Persoană de contact privind locația evenimentului: Octavian, 068576599. Înscrieri și detalii: Viber/Telegram/WhatsApp: +37379118608 (Irina).

Pentru a participa trebuie să aduci cu tine o pătură sau un izopren pe care să poți sta confortabil pe iarbă. Taxă de participare: free donation.

Târgul Școlar 2022 la Moldexpo

Facebook/Târgul Școlar

Cel mai mare târg școlar din capitală revine pe spațiile exterioare a centrului Moldexpo.

Participanții îşi propun să umple ghiozdanele școlarilor cu toată gama de rechizite şi accesorii necesare la cele mai bune prețuri: manuale, cărţi, rechizite şcolare, încălţăminte, articole vestimentare, uniforme, genţi, rucsacuri, mărfuri pentru sport, servicii de educaţie, programe şi jocuri cognitive.

Târgul este deschis în perioada 24 – 28 august 2022, la CIE Moldexpo, str. Ghioceilor 1, Chișinău, de la ora 10.00 la 18.00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente