A fost declanșat un nou incendiu în zona centralei nucleare de la Zaporijjea. Cele mai importante evenimente din a 184-a zi de război

unian26
Foto: unian.net

Astăzi este a 184-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Armata rusă a anunțat despre un nou incendiu în zona centralei nucleare de la Zaporijjea, cea mai mare instalație nucleară din Europa. Despre acest fapt a anunțat RIA Novosti care a citat colaboratorul local Volodâmâr Rogov. De asemenea, potrivit informațiilor, o pădure din apropiere ar fi luat foc.

🟣 În sudul Ucrainei, Federația Rusă a bombardat Nicolaev și încă peste 20 de localități. Armata rusă a atacat infrastructura civilă și militară din regiune. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat despre acest lucru pe pagina sa de Facebook, scrie unian.net.

🟣 Autoritățile ucrainene au anunțat că, începând cu 1 octombrie, femeile din Ucraina ar putea să se înregistreze în armata națională. Astfel, acestea vor trebui să se prezinte la centrele teritoriale de recrutare (fostul birou de înregistrare și înrolare militară) și să se supună unui control medical. După, acestea vor fi repartizate în rezerva de personal a uneia dintre unități (Forțele armate ale Ucrainei, Garda Națională și altele).

🟣 În timpul antrenamentelor soldaților ucraineni în Germania, presupușii spioni ruși i-ar fi urmărit. Aceștia ar fi încercat să citească date de pe dispozitivele mobile ale militarilor, lansând minidrone pentru a monitoriza zona respectivă. Informația a fost distribuită de publicația germană Spiegel într-un material voluminos recent publicat de ei.

🟣 În Ucraina a fost elaborat un Registru al proprietăților deteriorate și distruse de armata rusă în timpul războiului. Până astăzi, au fost depuse peste 256 000 de cereri din partea cetățenilor ucraineni referitoare la bunuri deteriorate de bombardamente. Acest lucru a fost precizat de Ministerul Transformării Digitale al Ucrainei pe pagina sa de Telegram, transmite unian.net.

🟣 De la începutul războiului, au fost înregistrate 1 123 de atacuri cibernetice pe teritoriul Ucrainei. Acest lucru a fost raportat de departamentul de presă al Serviciului de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Informațiilor din Ucraina.

🟣 Statele Unite ale Americii au trimis Ucrainei utilaje Vampire L3Harris care pot transforma vehiculele inapte de luptă în lansatoare de rachete mobile, scrie Defense News.

🟣 Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat despre pierderile Federației Ruse de la începutul războiului până astăzi, 26 august. Astfel, armata rusă a avut de pierdut:
# tancuri – 1 936 de unități;
# vehicule blindate de luptă – 4 251 de unități;
# sisteme de artilerie – 1 040 de unități;
# MLRS – 272 de unități;
# sisteme de apărare aeriană – 148 de unități;
# aeronave – 234 de unități;
# elicoptere – 202 unități;
# sistem operațional-tactic UAV – 834 de unități;
# rachete de croazieră – 196 de unități;
# nave/bărci – 15 unități;
# echipamente auto și cisterne – 3 162 de unități;
# echipament special – 99 de unități;
# personal – 46 250 de persoane.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.


Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente