image
Sursa foto: Profimedia

Victoria Azarenka a cedat presiunii! Decizia luată înainte de US Open, după “atacul” ucrainencei Marta Kostyuk

Bielorusa Victoria Azarenka (33 de ani, locul 26 WTA) nu va mai participa la evenimentul caritabil organizat la US Open cu scopul de a strânge fonduri pentru Ucraina.

După ce ucraineanca Marta Kostyuk (20 de ani, locul 74 WTA) a lansat un atac dur la adresa Victoriei Azarenka pe fondul războiului din Ucraina, Asociația de Tenis a Statelor Unite (USTA) a anunțat că bielorusa nu va mai lua parte la evenimentul caritabil organizat în America.

USTA a emis un comunicat în care a menționat motivul pentru care Victoria Azarenka nu va mai lua parte la evenimentul caritabil organizat în America pentru susținerea Ucrainei în conflictul cu Rusia.

”După o analiză minuţioasă a elementelor şi în urma unei discuţii cu toate părţile implicate, am stabilit că Victoria Azarenka nu va lua parte la demonstraţia din această seară.

Vika este un lider în circuit şi apreciem dorinţa ei de a participa însă, având în vedere sensibilităţile jucătorilor şi jucătoarelor din Ucraina, dar şi conflictul în curs, considerăm că aceasta este decizia corectă”, a transmis USTA, în comunicat.

La evenimentul demonstrativ de la New York participă jucători precum Rafael Nadal, Iga Swiatek sau Cori Gauff.

Marta Kostyuk susține că Victoria Azarenka nu le-a oferit niciun ajutor jucătoarelor de tenis din Ucraina, în ciuda prezenței sale în consiliul jucătoarelor WTA. În plus, bielorusa este acuzată că n-a adoptat o poziție clară în privința războiului din Ucraina, declanșat de armata rusă.

"Bineînțeles că am primit o invitație. Cred că toate jucătoarele din Ucraina au primit. Când Lesya Tsurenko și cu mine am aflat - vorbesc doar despre noi acum, pentru că nu am întrebat pe nimeni - că vor fi reprezentanți ai Rusiei sau Belarusului la acest eveniment, am spus imediat că nu voi participa.

În primul rând, nimeni nu i-a întrebat pe sportivii ucraineni dacă vor ca vreunul dintre acești jucători să fie prezent. Bineînțeles, nimeni nu este interesat de acest lucru, este Ziua Independenței Ucrainei, dar ceea ce cred ucrainenii nu este interesant, nu-i așa?

În al doilea rând, nu am înțeles motivul pentru care au chemat-o pe Victoria Azarenka, nu mi se pare că are ce căuta acolo. Nu a existat niciun ajutor deschis din partea ei pentru noi. Nu a existat niciun dialog cu mine personal, deși nu se poate spune că am fost invizibilă.

Poate că nu sunt atât de vizibilă pentru că nu sunt suficient de bine clasată pentru a fi luată în seamă, dar nu despre asta vorbesc, ci despre faptul că am fost suficient de activă încă de la începutul războiului", a spus Kostyuk, în urmă cu patru zile, citată de BTU Portal.

Marta Kostyuk a avut mai multe luări de poziție în acest an, mai ales după invadarea Ucrainei de către armata rusă. Jucătoarea de tenis a criticat în repetate rânduri conducerile ATP și WTA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: