Cavcaliuc: Peste 40 de moldoveni au fost reținuți în UE pentru acte false, din cauza blanchetelor de contrabandă din Belarus. PAS, v-ați bătut joc de moldoveni

Peste 40 de moldoveni ar fi fost reținuți în mai multe țări din UE pentru acte false. Despre aceasta a scris liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc. „Din informațiile care circulă în popor, aceste blanchete au fost introduse în Moldova prin contrabandă din Belarus, prin Ucraina de un agent economic foarte apropiat guvernării și le-a vândut ASP-ului prin intermediul unei companii”, a scris fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție.

Foto: UNIMEDIA
„Deja peste 40 de moldoveni au fost reținuți în mai multe țări din UE pentru suspiciuni că actele lor de identitate sunt false. Marea majoritate a acestora sunt compatrioți de-ai noștri din diasporă care au fost vara acasă, pentru a-i vedea pe cei dragi și și-au perfectat acte de identitate care expirau. Au rămas nedumeriți toți moldovenii reținuți, stresați și chinuiți să dea explicații.
Din informațiile care circulă în popor, aceste blanchete au fost introduse în Moldova prin contrabandă din Belarus, prin Ucraina, de un agent economic foarte apropiat guvernării și le-a vândut ASP-ului prin intermediul unei companii, iar achiziția a făcut-o de la o companie fantomă interpusă.

Vreau să-i întreb pe cei din PAS - asta înseamnă transparență și luptă cu corupția? Asta înseamnă guvernare eficientă? V-ați bătut joc de moldoveni, timp de o jumătate de an, care erau nevoiți să călătorească cu pașapoarte expirate și erau opriți prin toate vămile lumii și umiliți, trebuiau să dea explicații că cei de la Guvern le-au zis ca pot circula cu pașapoarte expirate. Astăzi îi umiliți și îi puneți să dea explicații că sunt bănuiți că ar fi circulat cu pașapoarte false. Voi faceți experimente pe seama poporului nostru sau pentru voi contează doar banii, mai ales câștigați prin scheme pe care le-ați condamnat fariseic până acum?”, a scris Cavcaliuc.

Mai mulți moldoveni ar fi avut probleme la frontierele Uniunii Europene, după ce pașapoartele perfectate pe noile blanchete ar fi prezentat „semne de falsificare”. „La lumina infraroșie pe blanchetele noastre se evidențiază inscripția „Republica Belarus”, iar actele sunt emise de Republica Moldova”, susține fostul premier Ion Chicu.


Pub