Primești 15 mii de euro ca să te muți într-unul dintre paradisurile de pe pământ. Există o singură condiție

25 Aug. 2022, 17:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Aug. 2022, 17:47 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul Sardiniei oferă stimulente de până la 15.000 de euro pentru cei care se gândesc să se mute pe idilica insulă italiană.

Oficialii au acordat 45 de milioane de euro pentru inițiativa care își propune să aducă oamenii în zonele rurale ale Italiei și să susțină comerțul în orașele mici, oferind cumpărătorilor de case un ajutor financiar considerabil.

Granturile atractive vin ca parte a unei scheme naționale menite să încurajeze oamenii să cumpere case vechi, să le renoveze și să înceapă noi afaceri pentru a întineri micile comunități din mediul rural italian.

Perspectiva de a lua stimulentul de 15.000 de euro pentru a se muta pe una dintre cele mai frumoase insule ale Europei vine însă cu câteva condiții. În primul rând, banii grantului pot fi utilizați doar pentru finanțarea achiziției sau renovarii unei locuințe în Sardinia, potrivit stiridiaspora.ro

Proprietatea în cauză trebuie să fie situată și într-un municipiu cu o populație mai mică de 3.000 de locuitori, acestea fiind orașele care au cel mai mult nevoie de un impuls economic.

Deși guvernul va oferi suma maximă de 15.000 de euro în unele cazuri, grantul nu poate depăși jumătate din costul total al proprietății sau al renovărilor planificate. În cele din urmă, un cumpărător interesat să accepte oferta guvernului Sardiniei nu poate face acest lucru decât dacă intenționează să locuiască acolo cu normă întreagă.

Guvernul stipulează că beneficiarii de granturi trebuie să se înregistreze pentru reședința permanentă în Sardinia în termen de 18 luni de la sosirea lor, pentru a evita ca persoanele bogate să abuzeze de schemă pentru a-și cumpăra case de vacanță.

Realitatea Live

15 Apr. 2024, 19:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Apr. 2024, 19:04 // Actual //  Lupu Eduard

Moneda japoneză şi-a continuat luni deprecierea în raport cu dolarul american, ceea ce a dat naştere la speculaţii cu privire la posibilitatea unei noi intervenţii a Băncii Japoniei în sprijinul monedei naţionale, transmit Kyodo şi Reuters.

Luni, dolarul american se tranzacţiona pentru 154,28 yeni la Tokyo, cel mai ridicat nivel din ultimii aproximativ 34 de ani, depăşindu-l pe cel care a determinat Banca Centrală a Japoniei (BoJ) să intervină pe piaţă în octombrie 2022.

Declinul yenului vine pe fondul unei aprecieri mai ample a dolarului, sprijinit de datele economice care indică faptul că rezerva Federală a SUA ar putea amâna până în septembrie reducerea dobânzilor. De asemenea, evoluţia dolarului a fost determinată şi de escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu.

Ministrul nipon de Finanţe, Shunichi Suzuki, a declarat că urmăreşte cu atenţie evoluţiile de pe piaţa valutară, iar Tokyo „este pe deplin pregătit să acţioneze”.

Luna trecută, BoJ a majorat dobânda de referinţă, punând punct unei perioade de opt ani în care a practicat o politică de dobânzi negative. Începând din 2016, Banca Japoniei a practicat o politică de dobânzi negative pentru a sprijini activitatea economică şi a favoriza inflaţia, care în Japonia a fost mult timp foarte scăzută. BoJ era ultima mare bancă centrală din lume care aplica dobânzi negative, după ce în Europa această politică a fost abandonată în 2022.

În 2022, autorităţile nipone au cheltuit 9.200 miliarde de yeni (60,6 miliarde de dolari) pentru a sprijini moneda naţională, în trei intervenţii, de fiecare dată insistând că nu protejează un anumit nivel al yenului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău