Ședința de judecată a ex-președintelui Igor Dodon a fost amânată pentru săptămâna viitoare. Care este motivul

dodon
Foto: Facebook/ Igor Dodon

Procuratura Anticorupție a anunțat că astăzi, 25 august 2022, în cadrul ședinței de judecată, avocații fostului șef de stat Igor Dodon au solicitat timp pentru a lua cunoștință cu recursul acuzării și au invocat că pleacă în concediu de odihnă pentru câteva zile.

Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău urma să examineze recursul formulat de procurorul anticorupție, precum și de apărătorii ex-Președintelui Republicii Moldova.

Astfel, în contextul examinării acestui demers al apărării, procurorul de caz a insistat pe continuarea examinării recursului în ședința de astăzi, menționând că pentru a oferi posibilitatea părții apărării să ia cunoștință cu recursul formulat, este suficient și o oră. Totuși, magistrații care examinează recursurile au decis să admită solicitarea avocaților și au amânat examinarea pentru luni, 29 august 2022, începând cu ora 13.00. 

Amintim că astăzi Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău urma să examineze recursul formulat de procurorul anticorupție, precum și de apărătorii ex-Președintelui Republicii Moldova.


Amintim că, în data de 18 august, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersul procurorilor de a prelungi arestul preventiv la domiciliu a ex-președintelui Republicii Moldova Igor Dodon pentru încă 30 de zile.

Menționăm că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a fost reținut pe 24 mai pentru 72 de ore în urma perchezițiilor care au avut loc la domiciliul acestuia. Dânsul este bănuit de trădare de patrie, de corupere pasivă, de acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală și de îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „Kuliok”. Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi fost bani, președintelui Igor Dodon.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente