Ion Ceban a declarat că va candida pentru al doilea mandat de primar al municipiului Chișinău

Ion Ceban
Foto: captură ecran

Actualul primar al municipiului Chișinău Ion Ceban a declarat astăzi, 25 august, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, că va candidata pentru cel de al doilea mandat pentru aceeași funcție pe care o îndeplinește în prezent.

„Acum vă spun cu toată fermitatea că voi candida la funcția de primar. Am discutat acest lucru cu familia, am discutat acest lucru cu echipa. Avem de finalizat foarte multe proiecte începute, proiecte mari, proiecte importante pentru municipiul Chișinău și cred că cei trei ani de activitate dă dovada faptului că avem și potențial. Rezultatele pe care le furnizăm au depășit peste 80 % la sută din ceea ce am promis în campania electorală”, a declarat Ceban.

Mai mult, Ceban a declarat că are realizări mai mari decât cele planificate. Totodată, acesta a mai declarat că planifică și proiecte noi, însă întâmpină probleme în implementarea acestora din partea autorităților centrale.

Ion Ceban a mai declarat că nu are ambiții să participe în campania prezidențială, însă s-a arătat sigur că nu va avea niciun contracandidat pe măsură care îl va depăși în cursa electorală, care urmează să se desfășoare în anul 2023.

Totodată, Ceban a declarat că nu știe ce va întreprinde PSRM în contextul în care el a lansat un nou partid, MAN, care își propune integrarea în Uniunea Europeană, fapt care este contradictoriu cu politica promovată de PSRM, partid din care a făcut parte Ion Ceban atunci când a obținut funcția de primar al Capitalei.

Amintim că, în luna noiembrie 2019, Ion Ceban a câștigat turul II al scrutinului electoral, astfel devenind primar al municipiului Chișinău pentru o perioadă de patru ani. Acesta a demisionat din funcția de membru de partid al PSRM în data de 30 decembrie 2021 și a anunțat că își formează propria formațiune politică.

Taguri: #Locale 2023
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente