‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistrul Agriculturii cere Ministerului Finanțelor să ajute agricultorii

Ministrul Agriculturii cere Ministerului Finanțelor să ajute agricultorii

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare discută cu Ministerul Finanţelor despre aprobarea cât mai urgentă a unui set de măsuri ce ar putea ajuta sectorul agroindustrial.

Potrivit Infotag, despre aceasta a declarat Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii, în cadrul unei întrevederi cu un grup de producători agricoli din UTA Găgăuzia.

Subiectul principal a dialogului a fost dificultăţile cu care se confruntă fermierii în condiţii de secetă.

Potrivit ministrului, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli, se analizează posibilitatea rambursării sumei TVA şi neaplicarea penalizărilor în cazul restanţelor la plata impozitelor.

„Pe lângă acestea, am avut discuţii cu instituţiile financiare, cu Banca Naţională a Moldovei şi cu furnizorii de inputuri ca să vină în întâmpinarea clienţilor care se confruntă cu dificultăţi la onorarea obligaţiilor la credite”, a subliniat Bolea.

Agricultorii au mai declarat că, intenționează să dezvolte afaceri cu legume în seră după tehnologii avansate, însă accesul la apă este limitat.

În acest sens, Vladimir Bolea a declarat că, în scopul „sporirii activităţilor agricultorilor, va fi elaborată o lege specială care va facilita dezvoltarea parteneriatelor între agricultori şi proprietarii/arendaşii bazinelor acvatice pentru utilizarea apei în scopuri de irigare”.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›