vineri, 26 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Petru Pitușcan, antreprenor: O afacere poate avea succes dacă ține pasul cu tendințele...

VIDEO. Petru Pitușcan, antreprenor: O afacere poate avea succes dacă ține pasul cu tendințele și tehnologiile

Recomandate

Astăzi, vom face cunoștință cu Petru Pituşcan şi povestea unei afaceri profitabile din orașul Călăraşi. Antreprenorul, noul erou al campaniei „#FinComBusiness – preţuim oameni, încurajăm afaceri!”,  și-a început activitatea de la câteva afaceri mici, iar acum deține un frigider industrial de 1.000 de metri pătrați. 

Cum a avut loc debutul în business, care sunt avantajele unui frigider industrial, ce soluții a găsit întreprinzătorul pentru a soluționa problema insuficienței forței de muncă în domeniul agricol, cum poți reduce cheltuielile legate de consumul energiei electrice a unui frigider industrial – toate acestea, precum și multe altele le puteți afla urmărind reportajul video.

Întreprinderea SRL PETROPIT-AGRO se ocupă cu producerea furajelor pentru animale și diferite nutrețuri pentru gospodăriile domestice.

Pe lângă aceasta, antreprenorul deține o livadă de prun și o plantație de viță-de-vie. Fructele și strugurii destinate exportului, pe care le crește împreună cu familia, le depozitează în propriul frigider industrial cu o capacitate de 1.000 m2. Și pentru că cererea este mare, prestează servicii de depozitare și altor fermieri din regiune.

În cazul businessului ce aparține antreprenorului Petru Pituşcan, lansat în 2009, cheia succesului întregii afaceri este familia, datorită căreia o problemă acută în sectorul agricol, și anume lipsa forței de muncă, a fost diminuată.

„Este o afacere de familie, de aceea, în mare parte, membrii familiei activează în cadrul acestei afaceri. Soția, părinții, frații, acesta este punctul de sprijin”, ne-a relatat fermierul Petru Pitușcan. 

Antreprenorul mereu gândește strategic și consideră că trebuie să investești, pentru a-ți dezvolta afacerea. În domeniul agroindustrial, ai nevoie de utilaje și tehnică de ultimă generație, pentru a-ți crește veniturile.

Fiecare afacere trebuie mereu modernizată ca să fie în ritm cu tendințele pieței”, a subliniat antreprenorul.

După ce și-a construit propriul frigider industrial, lucrările asupra căruia au fost terminate în 2020, a venit timpul pentru un nou pas și o nouă investiție.

„Vrem să instalăm panouri fotovoltaice, pentru a reduce din consumul de energie și să-l eficientizăm. Practic, 20-30% din costuri sunt generate de consumul de energie electrică”, a adăugat Petru Pitușcan.

Vă invităm să urmăriți campania „#FinComBusiness – preţuim oameni, încurajăm afaceri” şi alte istorii de succes ale antreprenorilor pe platformele FinComBank!

Urmăriți pagina fincombusiness pe Facebook, o platformă creată pentru businessul din Moldova, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți despre produsele şi serviciile Băncii pentru business, life hacks, sfaturi şi business case-uri, promoții şi oferte speciale, interviuri cu experții, precum și istorii de succes ale antreprenorilor din Moldova şi multe altele.

FinComBank
FinComBank
FinComBank oferă finanțare agricultorilor atât din resurse proprii, care poate fi subvenționată, cât și din Resurse speciale, cum ar fi: RISP, IFAD, PAC, Filiere du Vin, KfW.

Citește și ›

Advertoriale