Mandatul de arest pe numele lui Tauber, în vigoare: CA Chișinău a menținut decizia magistraților de la Ciocana

Deputata Marina Tauber rămâne în arest în Penitenciarul 13. Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au respins recursul avocaților și au menținut decizia primei instanțe, a spus pentru UNIMEDIA, Mariana Cherpec, procurora responsabilă de comunicare cu mass-media.

Foto: UNIMEDIA

Marina Tauber, repetat, a declarat că este nevinovată, la fel și întreg partidul Șor. Aceasta a mai adăugat că „țara cu deținuți politici nu poate merge în UE”, iar că președinta Maia Sandu se află în spatele arestului său.

Mai mult, aceasta spune că procurorii nu au adus probe suplimentare care ar motiva prelungirea mandatului de arest.

Acum o săptămână, mandatul de arest a fost prelungit cu încă 20 de zile.

Marina Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare. Este vorba despre „acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal”.

La 21 iulie, Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a înaintat în Parlament două cereri de ridicare a imunității în privința deputatei Șor Marina Tauber.

Drept urmare, cererile PG interimar au fost aprobate de deputații PAS și Șor.

În aceeași zi, Tauber a declarat că deține informația precum că va fi reținută.

Tot atunci, procurorii au descins cu percheziții în biroul deputatei. Ulterior deputata a fost reținută.


Pub