Partidul Comuniștilor și Partidul „Șor” au organizat un eveniment la Șerpeni, în memoria eroilor care au luptat în cadrul Operațiunii Iaşi-Chişinău

Astăzi, se împlinesc 78 de ani de la încheierea operațiunii Iași-Chișinău, din cel de-al Doilea Război Mondial, care a dus la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. Cu această ocazie, membrii, simpatizanții, deputații Partidului „Șor” și ai PCRM, veterani, dar și oameni de rând au depus flori la Complexul memorial „Eternitate” din Chișinău, dar și la complexul „Capul de Pod Şerpeni”, acolo unde a fost organizat un eveniment amplu în memoria celor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă. De asemenea, au ținut discursuri și au mulțumit eroilor pentru pace.

Foto:

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, la inițiativa căruia a fost construit „Complexul memorial „Capul de Pod Şerpeni”, a vorbit despre importanța evenimentului istoric din 24 august 1944 și necesitatea construirii unui memorial în amintirea eroilor.

„Complexul memorial „Capul de Pod Şerpeni” nu este doar o compoziție arhitecturală, ci un monument care a fost ridicat în amintirea a 11 800 de oameni care au luptat pentru libertatea și viitorul nostru, care ne-au apărat și au obținut victoria. Acești oameni se află în acest loc. Ei ne aud, ne văd. Toți trebuie să cunoască cine a luptat pentru această bucată de pământ. Am fost obligați să construim acest monument. Trăim vremuri foarte grele, nu știm ce se va întâmpla mâine. Ne dorim pace, găsirea dialogului la masa de negocieri și să nu se mai piardă vieți omenești”, a menționat Vladimir Voronin.


„Este de datoria noastră să ne amintim de acest eveniment istoric de mare importanță, despre care trebuie să știe și noile generații, precum și cele care urmează. Nu trebuie să uităm că bunicii, veteranii noștri sunt cei care ne-au adus pacea și cărora trebuie să le fim întotdeauna recunoscători. Ne închinăm până la pământ în fața eroilor noștri”, a menționat deputatul PCRM, Diana Caraman.


La rândul său, deputatul Partidului „Șor”, Reghina Apostolova, a afirmat că ziua de 24 august a fost și rămâne o lecție pentru noi toți, de curaj, dăruire și patriotism. De asemenea, deputatul și-a exprimat recunoștința că timp de 78 de ani trăim în pace.


„Vrem ca acest cuvânt - PACEA să se audă pe toată planeta, în toate țările din lume. Le suntem recunoscători celor care, în 1944, au săvârșit o faptă eroică și datorită acesteia avem parte de un cer senin. Mulțumim pentru pace și pentru că au contribuit la dezvoltarea statului nostru! Nu trebuie să uităm istoria”, a declarat Apostolova.


Depuneri de flori, cu ocazia împlinirii a 78 de ani de la încheierea operaţiunii Iaşi-Chişinău, au avut loc și în orașul Orhei, din partea reprezentanților echipei Partidului „Șor”.






Pub