(video) Vizita Fulger la Comrat, fără aviz, a nemulțumit-o pe Vlah. Bașcana a cerut explicații la Guvern: Ce i-a răspuns Revenco

Guvernatoare Găgăuziei, Irina Vlah, a cerut explicații de la ministra Ana Revenco, după vizita Brigăzii Fulger la Comrat, acum o săptămână fără aviz. Aceasta spune că a aflat despre „exercițiile planificate” de la oameni, care erau speriați, și că vizita oamenilor legii a creat haos. „De ce conducea Autonomiei nu a fost informată?”, a întrebat Vlah. Ana Revenco a venit cu explicații.

Foto: colaj

„A fost un exercițiu ordinar organizat. O activitate care face parte dintr-un plan. Destinațiile sunt alese diferit, aleatoriu, deobicei locații noi, cum a informat IGP până la finele anului vor avea loc exerciții în alte 9 localități. De obicei e coordonat cu autoritatea publică locală, lecția probabil învățată să comunicăm ceva mai înainte”, a spus Revenco.

În context, Vlah a cerut pe viitor să informeze administrațiile, întrucât exercițiile au lăsat loc de insinuări. „Notat”, a răspuns Revenco.


Acum 6 zile, Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” a IGP a efectuat „exerciții tactice care au fost organizate tot timpul, pentru a verifica capacitatea de reacționare și intervenție a angajaților”.


Pub