Gavrilița, despre plângerile unor angajați ai Poștei Moldovei: „Încă nu am văzut această scrisoare, dar o să revenim în funcție de conținutul ei”

Prim-ministra Natalia Gavrilița evită să confirme sau să infirme că în urma reorganizării Î.S. Poșta Moldovei, mai mulți angajați ai întreprinderii vor rămâne pe drumuri, fiind demiși. Șefa Guvernului declară că încă nu a văzut scrisoarea pe care i-au adresat-o public unii lucrători din cadrul întreprinderii, în care se plâng că au fost „amenințați că dacă se vor opune optimizării, atunci se vor trezi cu diverse controale și vor fi eliberați de la serviciu, fără dreptul la vreo compensație”.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Ca și orice întreprindere de stat, Poșta Moldovei are obiectivul de a livra servicii la un preț cât mai bun. Reorganizarea este menită să îmbunătățească eficiența serviciilor poștale. Alte detalii le puteți afla de la întreprindere”, a răspuns prim-ministra, fiind întrebată dacă în urma reorganizării Poștei Moldovei, unii angajați vor rămâne pe drumuri.

„O să fie dați afară angajații ori ce o să se întâmple?”, a fost întrebată repetat prim-ministra.

„Are loc o reorganizare și ca și în orice reorganizare, se produc anumite modificări. Cum anume vor avea loc, vă rog să vă adresați la Poșta Moldovei”, a repetat aceasta.

Natalia Gavrilița spune că scrisoarea unui grup de angajați ai Î.S. Poșta Moldovei încă nu a ajuns la ea: „Încă nu am văzut această scrisoare, dar repet că este o reorganizare prin care trebuie să ne asigurăm că întreprinderea livrează servicii eficiente, calitative la cel mai bun preț pentru cetățean și a fost o conferință de presă pe această temă ieri, o să văd care este conținutul scrisorii și o să revenim în dependență de acest conținut”.


Directorul interimar al Î.S. „Poșta Moldovei”, Roman Cojuhari a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, detalii despre reorganizarea întreprinderii de stat.

Asta după ce în spațiul public a apărut o scrisoare în care mai mulți angajați se plâng pe conducerea Poștei Moldovei, care ar fi inițiat o reformă ce prevede concedierea mai multor lucrători. Aceștia mai spun că au fost „amenințați că dacă se vor opune optimizării, atunci se vor trezi cu diverse controale și vor fi eliberați de la serviciu, fără dreptul la vreo compensație”. Totodată, ei mai spun că dacă nu vor fi auziți de prim-ministră și de organele competente, își rezervă dreptul de a organiza proteste.

În replică, Roman Cojuhari a declarat că „la moment Poșta Moldovei are 24 de sucursale, 24 de directori, administratori, contabili-șefi, care doar încarcă costurile administrative și nu contribuie direct la creșterea calității serviciilor prestate pentru clienții finali”. Acesta a mai menționat că „numărul personalului optimizat este foarte mic în comparație cu cei 5 mii de salariați pe care îi are Î.S. Poșta Moldovei - până la 3%”, iar „indemnizațiile tuturor angajaților ce se cuvin conform legislației vor fi achitate”.

Tot astăzi, Roman Cojuhari a respins acuzațiile PSRM privind privatizarea Poștei Moldovei. „Speculații. Întreprinderea de stat va fi reorganizată în societate pe acțiuni. Statul va rămâne acționar 100%, iar societatea rămâne un bun nepasibil privatizării”, a precizat acesta.


Pub