Pașapoarte moldovenești, pe blanchete cu inscripția „Republica Belarus”? Chicu: Un contract de milioane al ASP. Maia Sandu, ce ziceți?

Mai mulți moldoveni ar fi avut probleme la frontierele Uniunii Europene, după ce pașapoartele perfectate pe noile blanchete ar fi prezentat „semne de falsificare”. „La lumina infraroșie pe blanchetele noastre se evidențiază inscripția „Republica Belarus”, iar actele sunt emise de Republica Moldova”, susține fostul premier Ion Chicu.

Foto: UNIMEDIA

„În vara anului 2022, șeful Agenției Servicii Publice Mircea Eșanu a încheiat un contract de milioane pentru livrarea blanchetelor buletinului de identitate, certificatului de înmatriculare, permis de conducere și altele, cu o firmă poloneză.

Agentul economic la rândul său și-a onorat obligațiunile, livrând ASP comanda, iar ai noștri au început eliberarea blanchetelor.

Colac peste pupăza însă, de peste hotare vin semnale că cetățenii noștri sunt reținuți de organele de poliție ale statelor europene, din cauza că blanchetele noastre prezintă semne de falsificare. Astfel, la lumina infraroșie pe blanchetele noastre se evidențiază inscripția „Republica Belarus”, iar actele sunt emise de Republica Moldova.

După mai multe cazuri de genul dat, banchetele au fost retrase din circulație, iar la moment se duc tratative pentru procurarea altor blanchete.

Maia Sandu, ce ziceți? Pentru asta ați anulat o licitație perfect legală (ca și) câștigată de o companie românească?”, a menționat Ion Chicu.

ASP nu a comentat aceste informații.



Pub