(foto) Comemorare la Șerpeni, cu „Focul Veșnic” stins. Deputată PSRM: Am fost șocată. V-ați confirmat încă o data, caracterul mârșav și trădător

Focul veșnic de la Memorialul Capul de pod Șerpeni a fost stins astăzi, când mai mulți moldoveni au mers să depună flori și să comemoreze soldații căzuți în operațiunea Iași-Chișinău. „A fost un șoc să văd că în această zi importantă, a fost stins „Focul veșnic” de la complexul memorial Capul de pod Șerpeni”, a scris pe Facebook deputata PSRM, Adela Răileanu.

Foto: FB/Adela Răileanu

„Ignoranță, indiferență sau rea-credință?

În 1944, la Capul de pod Șerpeni, pe această fâșie mică de pământ, și-au dat viața mii de oameni. Ei s-au sacrificat pentru a scoate Moldova din ghearele unui regim barbar.

Azi, la o distanță de 78 de ani, un alt regim barbar, s-a instaurat pe acest pământ și își arată colții. A fost un șoc să văd că în această zi importantă, a fost stins „Focul veșnic” de la complexul memorial „Capul de pod Șerpeni”.


Niciodată nu am crezut că fascismul poate avea urmași în țara noastră, dar ceea ce s-a întâmplat azi la Șerpeni, mă face să cred contrariul. Or, numai urmașii latenți ai fascismului pot admite ca simbolul memoriei – „Focul veșnic”, să fie stins exact în ziua când moldovenii își comemorează eroii eliberatori.

Cei care au stat în spatele acestei provocări, dar și stăpânii lor, trebuie să știe că odată cu stingerea „Focului veșnic”, s-a stins și ultimul dram de speranță că printre voi, mai pot fi și oameni cu demnitate. Dar, nu! V-ați confirmat încă o data, caracterul mârșav și trădător.

Învățați odată „oameni buni”, să respectați victoriile și realizările înaintașilor noștri, dacă vreți să fiți respectați și acceptați pe această palmă de pământ!”, a scris deputata.

Autoritățile nu au comentat această situație.



Pub