Cum ar arăta Moldova dacă ar fi suferit aceleași pierderi ca Ucraina

Au trecut șase luni de când Ucraina a simțit gustul amar al unui război crunt. În aceste luni, ucrainenii au luptat pentru independență, pentru libertatea de a alege, de a decide și de a trăi. Astăzi, a ajuns să-și marcheze cei 31 de ani de independență, în timp ce continuă să lupte împotriva unei invazii rusești, care a ucis zeci de mii de oameni, a neliniștit milioane de cetățeni și a provocat pagube materiale uriașe.

Am adunat mai multe date, ca să vedem ce pierderi a suportat Ucraina și le-am comparat cu realitățile din Moldova, pentru a înțelege mai bine cât de mistuitor poate fi un război, ascuns sub paravana „operațiune militară specială”.

Citește și: În ruine, dar cu speranță.
Cum trăiesc satele din Ucraina după ocupația rusă

1


2


Am comparat pierderile Ucrainei și realitățile din Moldova

3


Am comparat pierderile Ucrainei și realitățile din Moldova

4


5


6


7


8

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.