(doc) Vom avea sau nu învățământ online? Vicepremierul Spînu: „Se va face doar în situație extremă”

lecții online (2)
Foto: diez.md

În cadrul ședinței de astăzi, 24 august, cabinetul de miniștri a aprobat planul de măsuri care vor fi întreprinse pentru diminuarea crizei energetice. Potrivit documentului aprobat, printre măsurile de reducere și atenuare a impactului limitării gazelor naturale se regăsește și trecerea la învățământul online a unor instituții de învățământ.

Propunerile de a trece la învățământul online au stârnit mai multe discuții și critici în societate. Nemulțumiri față de această măsură au fost prezentate și în cadrul ședinței guvernului de către bașcana UTA Găgăuzia. În acest context, vicepremierul Spînu a declarat că trecerea la învățământul online se va face doar în situație extremă. Acest lucru a fost reiterat și de ministrul educației, care a asigurat că „anul de studii începe tradițional la 1 septembrie cu prezență fizică”.

Responsabil de implementarea acestei măsuri este Ministerul Educației și Cercetării. Potrivit documentului, la această măsură ar putea fi expuse doar instituțiile de învățământ în care nu există alte surse de încălzire.

Conform datelor prezentate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului, din totalul de 2 672 de instituții, 405 sunt conectate la rețeaua termică centralizată, 1481 – dispun de centrale termice pe gaze, 687 – dispun de centrale termice cu combustibil solid și 116 instituții de învățământ general sunt cu încălzite de la sobe. Cu rеfеrirе la scenarii privind utilizarea unоr surse alternative în cazul limitării furnizării cu gaze, au fost identificate doar 107 instituții care ar avea nevoie suplimentar de următоаrеlе cantități de combustibil: cărbune – 1176 t; lеmnе – 924 m steri; peleți – 638 t; paie – 340 t; biomasă – 1495 t; brichete – 1636 t.

Mai multe detalii despre documentul planul aprobat astăzi de guvern puteți citi în acest articol.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente