„Ion, ești hazliu!” Reacția lui Spînu la anunțul lui Ceban că partidul său pledează pentru integrare europeană

Vicepremierul, Andrei Spînu, a reacționat la anunțul primarului capitalei, Ion Ceban, privind crearea Partidului Mișcarea Alternativă Națională. „Azi, Ion, de la tribuna Primăriei Chișinău anunță despre crearea unui partid pentru integrare europeană. Ion, ești hazliu”, a scris Spînu.

Foto: UNIMEDIA
 „Azi, Ion, de la tribuna Primăriei Chișinău anunță despre crearea unui partid pentru integrare europeană. Ion, ești hazliu. Probabil e nevoie de Mișcarea Alternativa pentru Chișinău”, a scris Spînu, pe rețele.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat astăzi că lansează partidul Mișcarea Alternativă Națională. „Partidul care este pentru faptele făcute și contra vorbelor sterile, pentru dezvoltarea țării, renaștere și modernizare, independență și neutralitatea RM, pentru integrarea europeană”, a spus Ceban.

La sfârșitul anului trecut, Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că va iniția Alternativa Mișcarea Națională. PAS l-a atacat dur pe Ceban.

Între timp, sociologul Doru Petruți a spus că „Partidul lui Ion Ceban are șanse destule să aibă succes”. În opinia sa, „Mișcarea Alternativă Națională - ca denumire” e o greșeală, însă pe termen scurt și în contextul în care ne aflăm sună bine.

Vicepremierul Andrei Spînu s-a amuzat pe seama anunțului făcut de Ceban privind lansarea Alternativei Mișcarea Națională. Comentariu nu s-a lăsat fără reacție din partea deputatul BCS, Bogdan Țîrdea, care a venit în apărarea primarului capitalei cu următorul comentariu: „Deja ați creat alternativa PLDM-ului. Doar că va ieșit o copie”.

Ulterior, și Primarul capitalei, Ion Ceban, a venit cu un comentariu după valul de reacții provocat de anunțul privind lansarea unui proiect politic. Acesta spune că unii au încercat să îl blocheze pe toate rețelele de socializare și că „nu le este pe plac adevărul”.

Și Igor Dodon s-a expus despre MAN. „Va fi mai departe un partid politic sau nu este decizia dumnealui, ca primar noi îl susținem. Timpul o să arate a fost o mișcare corectă sau nu”, a spus acesta.


Pub