Contrabanda de milioane, cu bijuterii Cartier și Tiffany & Co: Cei trei suspecți au primit mandate de arest
Un ucrainean și 2 moldoveni, reținuți pentru contrabandă cu bijuterii de renume, declarate „cu bănuți”, au primit mandate de arest. La solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus aplicarea mandatelor de arestare în cazul învinuiților.
Foto: colaj
Astfel, judecătorul a dispus plasarea în arest preventiv, pentru 30 de zile a celor doi bărbați – șoferul microbuzului care circula pe ruta „Chișinău-Odesa” și cetățeanul Ucrainei care i-a solicitat să le transporte. În ceea ce privește soția șoferului, căreia acesta i-a transmis bijuteriile ca să le transporte în calitate de pasageră, în microbuzul condus de el, judecătorul a dispus plasarea ei în arest la domiciliu pentru 30 de zile, pentru îndeplinirea obligației părintești față de cei doi copii minori ai familiei.

Potrivit datelor obținute de procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și polițiștii de frontieră, infracțiunea are elemente transnaționale. Aceștia au stabilit că bijuteriile au fost introduse în Moldova prin contrabandă și au fost stocate ilegal, până la încercarea de scoatere a lor din țară, vineri, prin Palanca.

Investigațiile penale continuă, iar persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției, ca și garanție procedurală prevăzută de lege, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.


Pub