Putin a decorat-o, post-mortem, pe Daria Dughina. Medvedev: Vinovații vor fi pedepsiți pe măsură

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care a decorat-o post-mortem pe Daria Dughina, ucisă într-un atac cu explozibil, pus sub mașina pe care o conducea jurnalista.

Foto: globalist.it

Putin i-a oferit Ordinul pentru Curaj.

În același timp, fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev a transmis condoleanțe familiei jurnalistei și a declarat că „vinovații vor fi inevitabil și pe măsură pedepsiți”.

Organele de drept din Rusia, inclusiv Serviciul Federal de Securitate insistă pe versiunea că Dughina a fost asasinată la comanda serviciilor secrete ucrainești, iar omorul a fost realizat de o cetățeană a Ucrainei - Natalia Vovc. Aceasta ar fi intrat în Rusia acum o lună, împreună cu fiica sa de 12 ani, a închiriat un apartament în același bloc cu Daria, a urmărit-o cu o mașină de marcă Mini Cooper, iar în ziua atacului au fost prezente la același eveniment la care Dughina era invitată specială. Imediat după explozie, Vovc a părăsit Rusia și s-ar ascunde acum în Estonia, a anunțat ieri FSB.

Nexta susține însă că soțul Nataliei Vovc, cu care cel mai probabil a divorțat, ar fi printre organizatorii așa-numitului referendumului de independență din regiunea separatistă Donețk, Ucraina, în anul 2014.

Astăzi, organele de anchetă ruse au anunțat că tatăl jurnalistei, Alexandr Dughin, care ar fi un apropiat spiritual al lui Vladimir Putin, nu era vizat de operațiunea în urma căreia a fost ucisă Daria.

Formatori de opinie lansează tot mai multe ipoteze pe asasinarea Dariei Dughina. Dacă inițial principala țintă era tatăl jurnalistei, atunci acum unele surse din occident susțin că Dughin nu este o personalitate cunoscută în Rusia, iar rolul său pe lângă liderul de la Kremlin este exagerat. În plus, nici „revendicarea atacului” de către o organiație neucunoscută până acum - Armata Națională Republicană, la fel nu se bucură de credibilitate. Unii comentatori lansează ideea „sacrificiului” la care ar fi mers însuși tatăl Dariei, făcând trimitere la o declarației de-a lui Dughin din 2020: „sacrificiul suprem în vremuri grele pentru ca zeii să întoarcă din nou cu faţa către comunitate”. O altă ipoteză vehiculată ar fi reglări de conturi pe intern între grupări influente din Rusia.

Aleksandr Dughin, în vârstă de 60 de ani, numit ideologul lui Putin, a fost spitalizat după moartea fiicei sale, Daria Dughina. Anunțul a fost făcut de către politologul rus, Serghei Markov. Acesta a transmis condoleanțe familiei și a adăugat că „regimul de la Kiev este unicul care se bucură de acest atac”. Totodată, Comitetul rus de Investigații spune că acest atac a fost unul la comandă.

Daria Dughina, fiica unui important aliat al lui Putin, Aleksandr Dughin, a murit după ce mașina în care se afla a explodat în mers, sâmbătă seara, la Moscova. Apropiații Kremlinului califică incidentul drept atentat cu mașină-capcană care îl viza, de fapt, pe tatăl ei.

Armata Națională Republicană din Rusia, o grupare necunoscută până acum, a revendicat atacul cu bombă în care a murit Daria Dughina, fiica unui apropiat al lui Putin - Alexander Dughin.

Acuzații grave lansate de Serviciul rus de Securitate (FSB), care susține că a încheiat investigațiile pe omorul Dariei Dughina, ucisă după ce mașina în care se afla a explodat, sâmbătă seara la Moscova. „Omorul a fost pregătit de serviciile secrete ucrainești și a fost realizat de Natalia Vovc. Aceasta se ascunde în Estonia”, a anunțat FSB.


Pub