Reacția SUA la asasinarea Dariei Dughina a nemulțumit Kremlinul, iar Estonia califică acuzațiile FSB drept „o provocare”

SUA condamnă uciderea oamenilor pașnici, a declarat Departamentul de Stat al SUA cu privire la asasinarea Dariei Dughina. Declarația a nemulțumit Kremlinul.

Foto: Profimedia Images

„Reacția Departamentului de Stat la omorul Dariei Dughina discreditează întreaga activitate a Washingtonului la nivel internațional în domeniul apărării drepturilor omului”, a comentat Maria Zaharova, reprezentanta Ministerului de Externe al Federației Ruse.

În același timp, Ministerul de Externe al Estoniei a reacționat la informații publicate de Serviciul federal de Securitate, potrivit cărora suspecta în dosarul omorului dariei Dughina ar fi părăsit Rusia și s-ar ascunde acum în Estonia.

„Este o provocare pusă la cale de FSB”, a comentat Ministerul estonian de Externe.

Daria Dughina este petrecută pe ultimul drum. Părinții, prieteni, activiști și alte persoane au venit astăzi să-și ia rămas bun de la jurnalistă.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care a decorat-o post-mortem pe Dughina cu Ordinul pentru Curaj.

Daria Dughina, fiica unui important aliat al lui Putin, Aleksandr Dughin, a murit după ce mașina în care se afla a explodat în mers, sâmbătă seara, la Moscova. Apropiații Kremlinului califică incidentul drept atentat cu mașină-capcană care îl viza, de fapt, pe tatăl ei.

Aleksandr Dughin, în vârstă de 60 de ani, numit ideologul lui Putin, a fost spitalizat după moartea fiicei sale, Daria Dughina. Anunțul a fost făcut de către politologul rus, Serghei Markov. Acesta a transmis condoleanțe familiei și a adăugat că „regimul de la Kiev este unicul care se bucură de acest atac”.

Armata Națională Republicană din Rusia, o grupare necunoscută până acum, a revendicat atacul.

Serviciul rus de Securitate (FSB), susține însă că daria a fost omorâtă la comanda serviciilor secrete ucrainești. „Omorul a fost realizat de Natalia Vovc. Aceasta se ascunde în Estonia”, a anunțat FSB.


Pub