S-au pornit înotând în România pentru a-și căuta un loc de muncă: Un bărbat, reținut de polițiști

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat în zona de responsabilitate un tânăr din Republica Moldova care a încercat să intre ilegal în România, trecând înot râul Prut.

Foto: Poliția de Frontieră

Potrivit informațiilor, poliţiştii de frontieră în timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au depistat, în apropierea malului râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Vetrişoaia, o persoană care nu-și justifica prezența în zonă. Oamenii legii au procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei.

Întrucât cetăţeanul respectiv nu avea documente asupra sa a fost condus la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor. În urma verificărilor specifice efectuate, şi cu sprijinul autorităților din R. Moldova, s-a stabilit că persoana este un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 21 ani și a trecut înot râul Prut cu intenția de a ajunge în România, în căutarea unui loc de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrarea în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.


Pub