Yoga, Nistru, prieteni, camping, stele căzătoare și mult dans! Vezi cum s-au hodinit moldovenii în weekendul acesta la Pohrebea

În perioada 20-21 august, satul Pohrebea s-a transformat într-o adevărată insulă de vacanță. Patru mii de moldoveni și-au luat familiile, prietenii și rudele revenite de peste hotare și au venit pentru două zile la Nistru, ca să se odihnească!

Camping și stele căzătoare

Peste 100 de vizitatori și-au luat corturile pentru a petrece câteva nopți pe malul Nistrului. În prima seară de Hodina am dansat sub stele căzătoare alături de Cătălina Cara! Iar deliciul serii a fost JAM SESSION-ul în care Cristian Chiaburu, Dmitrii Berdea, Dmitrii Tampei, Vadim Shinnik, Andrei Glavan, Viola Julea și Andrei Bolocan au improvizat pe muzică.

Zone și ateliere de relaxare

Dacă unii vizitatori s-au relaxat în hamace la umbră, alții au ales să se odihnească activ! Anul acesta la Hodina am avut o zonă de Well-Being pentru odihna trupului și a sufletului! Pe lângă yoga, pilates, stretching și zumba, vizitatorii au putut să-și facă masaj relaxant, fitness pentru față și limfodrenaj pentru corp! Tot la festival am avut și o zonă pentru masaj cu sunetele bolurilor tibetane!

Unii vizitatori au profitat de vremea frumoasă și au făcut kayaking, s-au scăldat și au pescuit pe Nistru. Alții au ales să participe la ateliere de decor, pictură și ceramică. Cei interesați au învățat să facă contactless improvisation și compoziții florale.

Degustări de vin și bucate locale

Anul acesta, la Hodina s-au mâncat bucate vegetariene și pescărești: raci, creveți, supă din pește, paella cu midii și tot felul de gustoșenii pregătite din legume locale! Zece gospodine din Pohrebea au vândute bucate de casă, țuică și produse din grădinile lor.

Tot la festival a avut loc și o degustare de vin și bere locală! Vizitatorii au putut gusta Tyaskul Cuvee Blanc de la Litra – o combinație dintre bere și vin, dar și alte licori savuroase de la Pomusoara Dulcisoara , Maestro Wine ȘI vinăria AlterEgo.
Anul acesta, în premieră, am avut și o zonă cu meniu pentru copii.

Artizanat local și expoziții de pictură

Dulceață din trandafir, lichior din 85 de plante, cosmetică minerală, lucrări artizanale din porțelan și branduri autohtone – toate au putut fi găsit în târgul nostru de artizanat de pe malul Nistrului. Anul acesta, au participat și artizani din Ucraina.

Proiecții pe copaci și experiență vizuală pe mal de Nistru

La Hodina am avut proiecții video în aer liber create de participanții Hackathonului boldschool.is – New Media Art Education în colaborare cu asociația Klumea, ambele fiind membre ale COR Creative Industries Association in Moldova. Hackathonul și proiecțiile video au fost posibile datorită Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID Moldova și Embassy of Sweden in Chisinau.

Onuka a făcut magie pe malul Nistrului

Am întâlnit apusul pe ritmuri de disco alături de Gabriela Aqtanasov & Horia Stan din România! Apoi, am sărit în sus alături de Satoshi, Misha Bird & Tatuni! Ne-am îmbrățișat oamenii dragi pe muzica Valeriei Stoica și am vânat stelele căzătoare cu cei de la COSMOS ÎN BUZUNAR!

Însă magia pe care au transmis-o cei 11 membri ai trupei ONUKA din Ucraina o simțim și astăzi! Pentru câteva minute, inimile noastre s-au unit în una mare, care bătea în ritmuri de iubire și recunoștință!

Ceea ce a fost la Hodina, rămâne la Hodina!

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.