‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNoua Strategie a securității alimentare, transmisă la Guvern

Noua Strategie a securității alimentare, transmisă la Guvern

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Noua Strategie a securității alimentare este gata și a fost transmisă la Guvern. Una dintre principalele schimbări care se propun în acest proiect se referă la stabilirea unor mecanisme de legătură între producători și companiile care prezintă diferite ramuri ale economiei.

Acest lucru este necesar pentru a asigura corectitudinea formării prețurilor produselor alimentare. Explicațiile au fost făcute de ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, în cadrul unei emisiuni TV.

„Am început programe de monitorizare a rezervelor rămase. Au apărut un număr mare de alte probleme privind acurateţea datelor pe care le avem în statistica oficială. Agricultorii ies şi spun că au preţuri foarte mici pentru vânzarea grâului, dar chiar în aceeași zi auzim că preţurile pentru pâine cresc. Deci, nu există nicio legătură pe orizontală între ramurile economice din Republica Moldova”.

Încă în data de 8 iunie, când Ministerul Agriculturii era condus de Viorel Gherciu, Consiliul Suprem de Securitate a recomandat instituţiei, dar și Ministerului Economiei să finalizeze în următoarele trei săptămâni Strategia securității alimentare și planul de măsuri pentru aplicarea acestuia.

Decizia era necesară pentru a asigura stocurile de produse din rezerva de stat, dar şi pentru ca de pe rafturi să nu lipsească alimentele de bază.

Noua Strategie privind securitatea alimentară urmează să fie aprobată de Guvern.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›