(video) Un nou tronson de cale ferată, funcțional: Basarabeasca-Berezino face legătura dintre Ucraina și România, prin Moldova, ocolind regiunea transnistreană

Un tronson de cale ferată ce leagă Republica Moldova cu Ucraina a devenit de astăzi funcțional. Este vorba despre 22 de kilometri destinați trenurilor marfare, din sudul țării, restabiliți după ce 25 de ani.

Foto: captură

„În exact 2 luni, tronsonul de cale ferată Basarabeasca - Berezino e funcțional. Mulțumesc tuturor pentru implicare!”, a anunțat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, publicând și un video de la testarea noului tronson.

Noul tronson feroviar va face legătură cu portul Izmail şi Belgorod-Dnistrovskii, precum şi staţiile Arţîz, Zatoca.

Cei circa 22 km de cale ferată de pe teritoriul ucrainean au fost scoși anterior de către locuitorii din regiune și vânduți la fier vechi, iar tentativele anterioare de restabilire nu s-au soldat cu vreun succes.

Tronsonul strategic de cale ferată face legătura între porturile din Odesa cu porturile Giurgiulești (Republica Moldova) și Galați (România), inclusiv cu Chișinău, Ungheni și mai departe cu Uniunea Europeană, scrie presa de peste Prut.


Pub