O femeie și nepotul său, spulberați de o mașină, la Edineț. Bunica a murit pe loc, iar copilul - transportat în stare gravă la spital

O femeie de 78 de ani a murit, după ce a fost spulberată de o mașină, la Edineț, în timp ce traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni, împreună cu nepotul său de 6 ani. Copilul a fost transportat în stare gravă la spitalul raional.

Foto: Poliția Republicii Moldova
Polițiștii din Edineț investighează cauzele producerii accidentului rutier, care a avut loc astăzi, în jurul orei 10.45, pe o stradă din oraș. La fața locului, preliminar, polițiștii au stabilit că, o femeie de 78 de ani împreună cu nepoțelul său de 6 ani, traversau strada regulamentar, pe trecerea de pietoni de pe strada Șoseaua BucovineiLa un moment dat au fost tamponați de un Suzuki, la volanul căruia se afla un bărbat de 63 de ani.

În urma impactului femeia a decedat pe loc, iar copilul a fost transportat, în stare gravă, la spitalul raional Edineț. Fiind testat alcoolscopic, s-a constatat că șoferul nu consumase alcool.

Pe cazul datn a fost inițiată o cauză penală, în cadrul căreia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Conducătorul auto a fost reținut pentru 72 de ore și urmează a fi cercetat penal pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației, soldată cu vătămarea integrității corporale sau a sănătății și decesul unei persoane.

Conform legii penale, persoana vinovată riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.




Pub