Ivan Diacov despre încercările fratelui de a „consolida centrul politic”: Cum nu l-ar declina unii, el e de talie și are dreptul să ajute tinerii
Fostul procuror șef al Chișinău, Ivan Diacov, spune că nu discută cu fratele său, Dumitru Diacov, despre politică, însă salută recentul anunț făcut de fostul deputat PD. „Am citit, am văzut, știu că are o organizație, omul o viață s-a ocupat de politică și e ca o boală, pe de o parte, pe de alta, dacă să mă detașez că îmi este frate într-adevăr centrul dreapta e liber și are nevoie de completare. Dumitru - cine ce nu ar spune, cum l-ar declina, e un politician în RM de talie și cred că are dreptul moral și obligațiunea să ajute tinerii să se încadreze în politică”, a declarat Diacov, la Puterea a 4-a.
Foto: UNIMEDIA

„Pot să îi urez succese, în politică nu mă bag, Dumitru are experiență bogată și cred că are capacitate de a ajuta multă lume, mai ales din foștii lui caramazi îl stimează, sper să fie succes, dar tare aș vrea în politică să nu se bage, e sănătate, griji, nervi pentru toată familia noastră mare, dacă a izbuti să își aducă aportul să ajute țara să meargă pe făgaș normal cred că mulți o să îi spună mulțumesc și o să rămână în istorie”, a adăugat Diacov.

Sub auspiciul Fundației pentru Democrație si Progres (FDP), prezidată de Dumitru Diacov, la baza de odihnă Odiseu de la Vadul lui Voda în cadrul conferinței politice: „De la confruntare la dialog, de la dialog la cooperare, de la cooperare la progres”, s-au reunit peste 120 de invitați, reprezentanți ai partidelor politice, analiști, experți, reprezentanți ai societății civile si aleși locali, care se asociază cu centrul eșichierului politic din Moldova.

Printre participanți se numără inclusiv reprezentanți ai conducerii Partidului Popular din Moldova, Partidului Schimbării, Partidului Consolidării și Democratizării Moldovei, a Partidelor PACE și Democrația Acasă, Partidului Pro Moldova, Platforma CUB, Partidului Democrat din Moldova precum și alte mișcări și organizații politice. Evenimentul a reunit totodată zeci de primari, viceprimari, consilieri raionali, orășenești, comunali, sătești, atât afiliați cât și neafiliați politic, 13 președinți de raioane, deputați ai Adunării Populare din UTAG.

La conferință participă reprezentanții a 8 partide de pe eşichierul de centru, centru-stânga, inclusiv Pro Moldova, partidul Consolidării și Dezvoltării RM, partidul Schimbării, partidul Popular, și altele.


Pub