(doc) Producătorii din Moldova pot exporta material săditor de măr în Uniunea Europeană

Mere
Foto: Asociația Moldova Fruct/Facebook

Agenția Națională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a anunțat că Republica Moldova a obţinut permisiunea Comisiei Europene de a exporta material săditor de măr (Malus domestica) în Uniunea Europeană. Așadar, începând de astăzi, 22 august, au intrat în vigoare, modificările la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2018/2019, care se referă la anumite plante destinate plantării din specia Malus domestica, originare din Moldova, precum şi dintr-o altă ţară.

În conformitate cu modificările publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, producătorii au posibilitate, în următorii trei ani, să exporte material săditor de măr pe teritoriul statelor-membre ale Uniunii Europene.

Potrivit ANSA, obţinerea dreptului de a exporta material săditor de măr în Uniunea Europeană reprezintă „o reuşită importantă pentru Republica Moldova, care va oferi noi oportunităţi pentru producătorii autohtoni”.

Astfel, ANSA îndeamnă persoanele cointeresate, să stabilească relații comerciale cu parteneri/producători privind livrarea produsului dat în statele-membre ale Uniunii Europene.  

Amintim că la 18 iulie, Consiliul Europei a adoptat un regulament de liberalizare temporară a comerțului pentru șapte produse agricole din Republica Moldova. Printre aceste produse se regăsesc și merele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente