Gazprom a acceptat solicitarea Moldovagaz privind amânarea plății pentru gazele naturale în luna august

natural-gas-gazprom
Foto: kafkadesk.org

Gazprom a anunțat că acceptă „în mod excepțional” solicitarea Moldovagaz privind amânarea plății pentru gazele naturale în luna august.

„Moldovagaz nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale față de Gazprom de a achita avansul pentru livrările de gaze în august 2022. Prin urmare, Moldovagaz a solicitat Gazprom să amâne termenul de plată a avansului până la 1 septembrie 2022. Gazprom a decis să accepte această cerere în mod excepțional”, se arată într-un comunicat al Gazprom.

Vadim Ceban, președintele Societății pe Acțiuni Moldovagaz, a anunțat astăzi, 22 august, că a cerut de la Gazprom amânarea plății gazelor naturale pentru luna august. Motivul invocat este că tariful aprobat de ANRE pe 4 august „nu acoperă prețul de achiziție, și nici costurile de transport, furnizare și distribuție a gazelor naturale”.

Amintim că, pe 4 august, ANRE a aprobat cererea Moldovagaz privind majorarea creșterii tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali. ANRE a stabilit un tarif de 21,2 lei (fără TVA), mai puțin decât a cerut Moldovagaz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente