Kievul respinge orice implicare în moartea fiicei lui Dughin. Podoleak: Nu suntem un stat terorist

Kievul respinge orice implicare în moartea Dariei Dughin, fiica lui Alexandr Dughin, ideologul lui Putin. Consilierul prezidențial, Mihai Podoleak, a subliniat că Ucraina nu are nicio implicare, scrie presa din Ucraina.

Foto: GETTY image

„Desigur că Ucraina nu are nicio legătură cu atacul de ieri pentru că noi nu suntem un stat criminal, cum este Rusia, și mai ales nu suntem un stat terorist”, a spus Podoleak.

Fiica sa, Daria Dughina, a murit după ce mașina în care se afla a explodat în mers, sâmbătă seara, la Moscova. Apropiații Kremlinului califică incidentul drept atentat cu mașină-capcană care îl viza, de fapt, pe tatăl ei.

Aleksandr Dughin, în vârstă de 60 de ani, este adesea numit ideologul lui Putin, „creierul lui Putin” sau „Rasputin”, din cauza relației sale apropiate cu liderul de la Kremlin. Mulți consideră că el este cel din spatele invaziei ruse din Ucraina.Deși nu are un rol oficial în guvern, se spune că ideologul naționalist îl influențează puternic pe Putin, în special în ceea ce privește propaganda.


Pub