(foto) Top 10 cele mai accesibile orașe pentru studenți

colaj orașe
Foto: Colaj: Raimond Klavins/K. Mitch Hodge/Alex Vasey

Printre cei mai importanți factori pe care un student le ia în considerare atunci când alege să își urmeze studiile la o universitate internațională, sunt găsirea unui loc de trai convenabil, etapele de obținere a vizei și oportunitățile de pe piața muncii. Totuși, factorul principal, rămâne a fi accesibilitatea.

StudentsGoGlobal a analizat 250 de orașe din întreaga lume și a identificat top 10 cele mai accesibile orașe pentru studenții internaționali.

Iată topul acestor orașe.

#1. Porto, Portugalia
Printre cele mai bune universități din acest oraș, se numără Universitatea din Porto și Institutul Politehnic din Porto.

Sursă foto: Matt Raskovek

#2. Praga, Cehia
Dintre universitățile de top din Praga, studenții pot alege între Universitatea Charles, Universitatea Tehnică Cehă și Universitatea Cehă de Științe ale Vieții din Praga.

Sursă foto: Wiktor Karkocha

#3. Madrid, Spania
Cei interesați pot opta pentru unele dintre cele mai bune universități din acest oraș, mai exact Universitatea „Complutense” din Madrid și Universitatea Autonomă din Madrid.

Sursă foto: Florian Wehde

#4. Barcelona, Spania
Printre primele instituții de învățământ superior din oraș se numără Universitatea din Barcelona și Universitatea „Pompeu Fabra”.

Sursă foto: Daniel Corneschi

#5. Birmingham, Regatul Unit
Studenții interesați pot opta pentru Universitatea din Birmingham și Universitate publică din Birmingham, care sunt universități de top în acest oraș.

Sursă foto: Brian Lewicki

#6. Leeds, Regatul Unit
În acest oraș se află Universitatea din Leeds, care este considerată cea mai bună de aici.

Sursă foto: Benjamin Elliot

#7. Belfast, Regatul Unit
Studenții pot opta pentru unele dintre cele mai bune universități din Belfast, cum ar fi Universitatea „Queen” din Belfast și Colegiul Metrolpolitan din Belfast.

Sursă foto: Kaeli Heam

#8. Glasgow, Regatul Unit
Pentru cei interesați, printre cele mai bune instituții se numără Universitatea din Glasgow, Universitatea „Caledoniană” din Glasgow și Universitatea din Strathclyde.

Sursă foto: Ellis Garvei

#9. Gothenburg, Suedia
Dintre universitățile de top, studenții pot alege între Universitatea „Gothenburg” și Universitatea de Tehnologie „Chalmers”.

Sursă foto: Jonas Jacobson

#10. Edinburgh, Regatul Unit
Printre cele mai bune universități din acest oraș, se numără Universitatea Edinburgh Napier și Universitatea din Edinburgh.

Sursă foto: Connor Mallison


Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente